YERELDE KALKINMAYA NURDAĞI ÖRNEĞİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2020 - 12:10, Güncelleme: 07.10.2020 - 12:10
 

YERELDE KALKINMAYA NURDAĞI ÖRNEĞİ

​​​​​​​Nurdağı Belediyesi'nin vizyonel bir projesi daha onaylandı. 75 kadının istihdam sağlanacağı proje ile Nurdağı Biberi Uluslararası bir marka haline getirilecek.
Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapıdan ibaret olmadığının en güzel örneklerini sergileyerek sosyal yaşamın her alanında varlığını hissettiren Ökkeş Kavak Başkanlığındaki Nurdağı Belediyesi, bu kez  Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projesini hayata geçirerek 75 kadına istihdam oluşturmak için kolları sıvadı. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projenin protokolüne imzayı atan Başkan Ökkeş Kavaş, "İstihdama yönelik daha nice projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diyerek ileriki süreçlerde benzer uygulamaları hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. BAŞKAN KAVAK: NURDAĞI ORTAK PAYDADA BULUŞUYOR Amaçlarının Nurdağı'nda birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Ökkeş Kavak yaptığı değerlendirmesinde, "Nurdağı Belediyemiz tarafından sosyal gelişimi desteklemek amacıyla hazırlamış olduğumuz Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projemiz İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Üniversite arazisi üzerinde kırmızı biber ve salçalık biber ekimi yapıp, yine Nurdağı'nda kuracağımız işletmelerde üretimimizi bir marka altında buluşturup daha kaliteli hale getirmeyi planlıyoruz. Toplam istihdam bakımından da önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 75'i kadın 5'i erkek olmak üzere işletmelerde 80 kişi istihdam edilecek. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta İpekyolu Kalkınma Ajansı yönetimi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. GENEL SEKRETER AKYILMAZ: GÜNDE 2 TON ÜRETİM OLACAK Bir milyon 800 bin TL'ye finanse edilen Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projesi'nin hayırlı olmasını dileyerek protokole imza atan diğer bir isim İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ise "Günde 2 ton biber işlemesine sahip salça üretme tesisi kuracağız. Nurdağı biberimiz hem baharat olarak hem de salça olarak markalaştırılacak. Buradaki üretimi iç ve dış piyasaya pazarlamaya çalışacağız" diye konuştu. BAŞKAN KAVAK PROJEYİ ANLATTI Başkan Kavak gün içerisinde Kaymakam Eşref Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, KADEM İl Başkanı Sabiha Doğan ve Kurum Müdürlerinin katıldığı buluşmada "Nurdağı Biberine Değer Katan Kadınlar" proje tanıtım toplantısına katıldı. Başkan Kavak, buluşmada projenin önümüzdeki süreçlerdeki gelişim aşamalarını tek tek ilgililere aktardı. (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Nurdağı Belediyesi'nin vizyonel bir projesi daha onaylandı. 75 kadının istihdam sağlanacağı proje ile Nurdağı Biberi Uluslararası bir marka haline getirilecek.

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapıdan ibaret olmadığının en güzel örneklerini sergileyerek sosyal yaşamın her alanında varlığını hissettiren Ökkeş Kavak Başkanlığındaki Nurdağı Belediyesi, bu kez  Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projesini hayata geçirerek 75 kadına istihdam oluşturmak için kolları sıvadı. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projenin protokolüne imzayı atan Başkan Ökkeş Kavaş, "İstihdama yönelik daha nice projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diyerek ileriki süreçlerde benzer uygulamaları hayata geçireceklerinin sinyalini verdi.

BAŞKAN KAVAK: NURDAĞI ORTAK PAYDADA BULUŞUYOR

Amaçlarının Nurdağı'nda birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Ökkeş Kavak yaptığı değerlendirmesinde, "Nurdağı Belediyemiz tarafından sosyal gelişimi desteklemek amacıyla hazırlamış olduğumuz Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projemiz İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Üniversite arazisi üzerinde kırmızı biber ve salçalık biber ekimi yapıp, yine Nurdağı'nda kuracağımız işletmelerde üretimimizi bir marka altında buluşturup daha kaliteli hale getirmeyi planlıyoruz. Toplam istihdam bakımından da önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 75'i kadın 5'i erkek olmak üzere işletmelerde 80 kişi istihdam edilecek. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta İpekyolu Kalkınma Ajansı yönetimi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

GENEL SEKRETER AKYILMAZ: GÜNDE 2 TON ÜRETİM OLACAK

Bir milyon 800 bin TL'ye finanse edilen Nurdağı Biberine Değer Katanlar Projesi'nin hayırlı olmasını dileyerek protokole imza atan diğer bir isim İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ise "Günde 2 ton biber işlemesine sahip salça üretme tesisi kuracağız. Nurdağı biberimiz hem baharat olarak hem de salça olarak markalaştırılacak. Buradaki üretimi iç ve dış piyasaya pazarlamaya çalışacağız" diye konuştu.

BAŞKAN KAVAK PROJEYİ ANLATTI

Başkan Kavak gün içerisinde Kaymakam Eşref Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, KADEM İl Başkanı Sabiha Doğan ve Kurum Müdürlerinin katıldığı buluşmada "Nurdağı Biberine Değer Katan Kadınlar" proje tanıtım toplantısına katıldı. Başkan Kavak, buluşmada projenin önümüzdeki süreçlerdeki gelişim aşamalarını tek tek ilgililere aktardı.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.