Amasya’da 8 Martta 8’inci Kültür Evinin Açılışını Yaptılar

Cumhur İttifakı 08.03.2024 - 11:58, Güncelleme: 08.03.2024 - 11:58

Amasya’da 8 Martta 8’inci Kültür Evinin Açılışını Yaptılar

İhsaniye Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan kültür evi 8’in açılış töreninde konuşan Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya halkına her alanda en iyi hizmeti sunmaya çalışırken ayrıca ev hanımlarının eğitimleri ile günlük yaşamlarını değerlendirmelerine yönelik faaliyetlerine destek olacaklarını ifade etti. Açılışa, Başkan Çelik’in yanı sıra MHP Amasya İl Başkanı Mustafa Akgül, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Semih Aşkan, Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Ömer Sonkaya, usta öğreticiler, ev hanımları ve vatandaşlar katıldı.
‘Kültür evleri, yerel kültürümüzün tanıtımında önemli bir lokomotif olacak’ Başkan Çelik, halkın yaşam standartlarını yükseltmek, yöresel kültürü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtımını sağlamak istediklerini vurgulayarak "Kültür Evi, geçmiş nesillerin aziz hatıralarını ve yöresel yaşam biçimlerini gelecek nesillere iletmek istediğimiz anlayışın bir ürünü.  Amasya’nın kültürünü yansıtan bu evin yerel kültürümüzün tanıtımında önemli bir lokomotif olacağına inancım tam" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kültür Evi 8 kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Amasya Belediye Başkanlığı tarafından ev hanımlarının eğitimleri ile günlük yaşamlarına katkı sağlayacak olan kültür evi Başkan Çelik ve beraberindekiler ile birlikte gezildi.

‘Kültür evleri, yerel kültürümüzün tanıtımında önemli bir lokomotif olacak’

Amasya HABERİ