ÜRETEN ŞEHİR ŞANLIURFA

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2020 - 12:46, Güncelleme: 18.11.2020 - 12:46

ÜRETEN ŞEHİR ŞANLIURFA

Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığındaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, üretim anlayışı ile Türkiye'de örnek adres olarak gösteriliyor. İşte nedeni?
Göreve geldiğinden bu yana üretim ve tasarruf konularında hassasiyet gösteren Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığındaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu anlayışını tüm hizmetlerine yansıtır hale geldi. Başkan Beyazgül'ün anlayışını yaydığı tüm birimlerdeki üetim ve tasarruf hususları ile Şanlıurfa artık kendi fidanını bile üretir hale geldi.   KİRALAMA DEĞİL SATIN ALMA MANTIĞI YERİNE OTURDU Göreve gelmesinin ardından ilk olarak araç kiralama mantığını rafa kaldırarak satın alım uygulamasını hayata geçiren Başkan Beyazgül sayesinde 3 yıllık kiralama ücretine denk gelecek şekilde 200'ü aşkın araç kurum bünyesine kazandırıldı. Daha geçtiğimiz günlerde kendi asfalt şantiyesini kuran Büyükşehir Belediyesi bu sayede asfalt hizmetlerinde ivme kazandı ve hizmetler daha da yoğunlaşarak vatandaştan tam not aldı. KURUM, FİDANI DAHİ KENDİSİ ÜRETİR HALE GELDİ Kurum imkanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmek için üretime öncelik veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi fidanının bile üretir hale geldi.  Başkan Zeynel Abidin Beyazgül son olarak Akçakale ilçesindeki çiçek ve fidan üretim merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ziyaretleri sırasında Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık da eşlik etti. Kendi asfaltını, betonunu kilitli parke taşını üreten, araçtan yakıttan bakım onarımlardan tasarruf sağlayan Büyükşehir Belediyesi bu kez de daha önceden satın aldığı çiçekleri kendi öz kaynaklarıyla Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığının da girişimleriyle Akçakale'deki fidanlıkta üreterek çiçek ekiminden yıllık 1.5 Milyon TL tasarruf sağlıyor. “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK YILLIK 1.5 MİLYON TL CİVARINDA  TASARRUF SAĞLIYORUZ” Akçakale'deki fidan, bitki ve çiçek üretim merkezi ile beraber Büyükşehir Belediyesi olarak 1.5 Milyon TL civarında yıllık tasarruf sağladıklarını dile getiren  Başkan Beyazgül, “Akçakale Fidanlığımızı ziyarete geldik. Burada fidan, çiçek üretimi ve çiftçilerimiz için bitki üretimi yapmaktayız. Kendimize yetecek kadar Büyükşehir Belediyesi gerek orta refüjlerde gerek ise park bahçelerde kendimize yetecek kadar fidanımızı üretiyoruz.''  dedi. BAŞKAN BEYAZGÜL: ''ZAMAN İÇERİSİNDE BATIYA FİDAN VE ÇİÇEK SATACAK DURUMA GELECEĞİZ'' Başkan Beyazgül: ''Ancak bugün yeniden Park Bahçeler Daire Başkanlığımızın ekibi ile istişare ettiğimiz de şunu gördüm, bölgeye yetecek kadar fidan üretim potansiyelimiz oluşacak, inşallah biz Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin belki de zaman içerisinde Batıya da fidan ve çiçek satma durumuna geleceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şuanda bununla 1.5 Milyon civarında yıllık tasarruf sağlamaktadır. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok kaliteli ve değerli fidanlarımız, çiçeklerimiz üretilmektedir, tabi Şanlıurfa’nın doğası, iklimi buna çok müsait inşallah tesisleri büyüteceğiz” dedi. Daha sonra Başkan Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ile beraber ilçede ki yeşil alan ortak projelerini incelediler. (Kaynak: Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı)

KİRALAMA DEĞİL SATIN ALMA MANTIĞI YERİNE OTURDU

KURUM, FİDANI DAHİ KENDİSİ ÜRETİR HALE GELDİ