TÜRKİYE URFA'DAKİ BAŞARIYI KONUŞUYOR

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2021 - 14:25, Güncelleme: 31.03.2021 - 14:25
 

TÜRKİYE URFA'DAKİ BAŞARIYI KONUŞUYOR

​​​​​​​Türkiye'de güncellenen pandemi risk haritasında riski en düşük büyükşehir Şanlıurfa oldu. Yerel yönetimin başı çektiği çalışma şimdi tüm Türkiye'nin gündeminde.  
Dünya Koronavirüs sıralamasında Türkiye vaka sayısı bakımından liste başında yer alırken, ülke gündemi yine pandemiye yoğunlaştı. Alınacak olası sıkı tedbirler masaya yatırılırken, ülke genelinde bazı şehirlerin süreç içerisindeki hassasiyeti ve başarısı da diğer tüm illere örnek gösterildi. Buna göre risk haritasında Şanlıurfa; büyükşehirler arasında risk düzeyi en az olan şehir olarak kayıtlara geçti. RİSK HARİTASINDA YEREL YÖNETİM BAŞARISI Vakanın ilk görüldüğü andan itibaren 'Panik Yok, Tedbir Var' sloganını belirleyen Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığındaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek uygulamalar gerçekleştirerek takdir toplayan adres oldu. Rutin dezenfekte ve temizlik çalışmalarının yanı sıra vatandaş talebi üzerine ev ve işyerlerini ücretsiz dezenfekte eden Büyükşehir ekibi, gelinen süreçteki başarının temelini oluşturdu. Ev ve araç ile sınırlı kalmayıp kamu kurumları, sağlık kuruluşları, tarihi ve turistik mekan gibi halkın yoğunlukta kullandığı alanlarda da aynı uygulamayı hayata kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, araçları da ücretsiz bir şekilde dezenfekte etmeyi de ihmal etmedi. VATANDAŞLAR SÜREKLİ OLARAK BİLGİLENDİRİLDİ Zeynel Abidin Beyazgül'ün hassasiyeti ve koordinasyonu ile vatandaş bilgilendirmeleri de yapan Büyükşehir ekipleri, maske, sosyal mesafe ve hijyen konulu videolar ve broşürler basarak şehir genelinde dağıtımlarını gerçekleştirdi. Vatandaşlara "Hep Birlikte Zorlu Süreci Aşacağız" çağrısında bulunan Büyükşehir, birlik ve beraberliği koruyarak Şanlıurfa'daki başarıyı bugüne taşıdı. KURUMLARLA ORTAK DEĞERLENDİRMELER YAPILDI Sürekli olarak Başkan Beyazgül'ün çağrısı üzerine diğer ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla aynı çatı altında buluşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, diğer kurumların da benzer uygulamalar gerçekleştirmesini sağladı. Tüm yapılan özverili çalışmalarla bugünkü haritada risk düzeyi en düşük Büyükşehir olarak kayıtlara geçen Şanlıurfa'daki bu uygulamalar da diğer tüm şehirlere örnek gösterildi. (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Türkiye'de güncellenen pandemi risk haritasında riski en düşük büyükşehir Şanlıurfa oldu. Yerel yönetimin başı çektiği çalışma şimdi tüm Türkiye'nin gündeminde.  

Dünya Koronavirüs sıralamasında Türkiye vaka sayısı bakımından liste başında yer alırken, ülke gündemi yine pandemiye yoğunlaştı. Alınacak olası sıkı tedbirler masaya yatırılırken, ülke genelinde bazı şehirlerin süreç içerisindeki hassasiyeti ve başarısı da diğer tüm illere örnek gösterildi. Buna göre risk haritasında Şanlıurfa; büyükşehirler arasında risk düzeyi en az olan şehir olarak kayıtlara geçti.

RİSK HARİTASINDA YEREL YÖNETİM BAŞARISI

Vakanın ilk görüldüğü andan itibaren 'Panik Yok, Tedbir Var' sloganını belirleyen Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığındaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek uygulamalar gerçekleştirerek takdir toplayan adres oldu. Rutin dezenfekte ve temizlik çalışmalarının yanı sıra vatandaş talebi üzerine ev ve işyerlerini ücretsiz dezenfekte eden Büyükşehir ekibi, gelinen süreçteki başarının temelini oluşturdu. Ev ve araç ile sınırlı kalmayıp kamu kurumları, sağlık kuruluşları, tarihi ve turistik mekan gibi halkın yoğunlukta kullandığı alanlarda da aynı uygulamayı hayata kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, araçları da ücretsiz bir şekilde dezenfekte etmeyi de ihmal etmedi.

VATANDAŞLAR SÜREKLİ OLARAK BİLGİLENDİRİLDİ

Zeynel Abidin Beyazgül'ün hassasiyeti ve koordinasyonu ile vatandaş bilgilendirmeleri de yapan Büyükşehir ekipleri, maske, sosyal mesafe ve hijyen konulu videolar ve broşürler basarak şehir genelinde dağıtımlarını gerçekleştirdi. Vatandaşlara "Hep Birlikte Zorlu Süreci Aşacağız" çağrısında bulunan Büyükşehir, birlik ve beraberliği koruyarak Şanlıurfa'daki başarıyı bugüne taşıdı.

KURUMLARLA ORTAK DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Sürekli olarak Başkan Beyazgül'ün çağrısı üzerine diğer ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla aynı çatı altında buluşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, diğer kurumların da benzer uygulamalar gerçekleştirmesini sağladı.

Tüm yapılan özverili çalışmalarla bugünkü haritada risk düzeyi en düşük Büyükşehir olarak kayıtlara geçen Şanlıurfa'daki bu uygulamalar da diğer tüm şehirlere örnek gösterildi.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.