TAM 14 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2020 - 10:30, Güncelleme: 21.09.2020 - 10:30
 

TAM 14 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

​​​​​​​Mehmet Gürbüz Başkanlığındaki Elbistan Belediyesi’nin başlattığı proje ile Kaynarca Göleti, dünyanın en büyük biyolojik havuzu olarak kayıtlarda yer almaya hazırlanıyor.
Türkiye artık dünyanın en büyük havuzuna ev sahipliği yapıyor. Mehmet Gürbüz Başkanlığındaki Elbistan Belediyesi’nin vizyonel proje olarak kolları sıvadığı ve Kaypnarca Gölet Projesi kapsamında Elbistan halkına kazandırdığı havuz, şu ana kadar dünyanın en büyük havuzu olarak bilinen Şili'nin Algarrabo kentindeki Del Mar havuzunun unvanını elinden aldı. Gece ışıklandırması ve 3 adacığı ile Akdeniz Turizminde yeni bir rota olarak yerini alan havuz, kısa bir süre içerisinde doğal yaşam döngüsüne etkileri ile de bilim insanlarının araştırma listesinde yerini almaya aday oldu. BATAKLIKTAN ŞAHESERE DÖNÜŞÜM Elbistan için geçmişte önemli bir yer alan ancak yıllar içerisinde ilgisizlikten dolayı harabe halini alan Kaynarca Bölgesi, Mehmet Gürbüz'ün göreve gelmesi ile birlikte projelendirildi. İlk hazırlık çalışmalarının ardından kaynak imkanı sağlanan ve planlı çalışma ile kısa sürede uygulamalarına başlanan bölgede 14 futbol sahası büyüklüğünde masmavi bir gölet meydana getirildi. Adeta bir mücevher gibi işlenerek, gökkuşağının tüm renklerini barındıran eşsiz bir tabiat parkına dönüştürülen havuzu görmek için her geçen gün Elbistan'a gelen yerli ve yabancı sayısı artarken, değişim ve gelişimden Elbistan halkının memnun olduğu belirtildi. Projenin netleşmesi ile birlikte turizmde hedef büyüten Elbistan'da vatandaşlar kendilerine yönelik hizmet yaklaşımı ve yenilikçi uygulamalarından dolayı Kaynarca Projesi mimarı Başkan Mehmet Gürbüz'e teşekkür ettiler. (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Mehmet Gürbüz Başkanlığındaki Elbistan Belediyesi’nin başlattığı proje ile Kaynarca Göleti, dünyanın en büyük biyolojik havuzu olarak kayıtlarda yer almaya hazırlanıyor.

Türkiye artık dünyanın en büyük havuzuna ev sahipliği yapıyor. Mehmet Gürbüz Başkanlığındaki Elbistan Belediyesi’nin vizyonel proje olarak kolları sıvadığı ve Kaypnarca Gölet Projesi kapsamında Elbistan halkına kazandırdığı havuz, şu ana kadar dünyanın en büyük havuzu olarak bilinen Şili'nin Algarrabo kentindeki Del Mar havuzunun unvanını elinden aldı. Gece ışıklandırması ve 3 adacığı ile Akdeniz Turizminde yeni bir rota olarak yerini alan havuz, kısa bir süre içerisinde doğal yaşam döngüsüne etkileri ile de bilim insanlarının araştırma listesinde yerini almaya aday oldu.

BATAKLIKTAN ŞAHESERE DÖNÜŞÜM

Elbistan için geçmişte önemli bir yer alan ancak yıllar içerisinde ilgisizlikten dolayı harabe halini alan Kaynarca Bölgesi, Mehmet Gürbüz'ün göreve gelmesi ile birlikte projelendirildi. İlk hazırlık çalışmalarının ardından kaynak imkanı sağlanan ve planlı çalışma ile kısa sürede uygulamalarına başlanan bölgede 14 futbol sahası büyüklüğünde masmavi bir gölet meydana getirildi. Adeta bir mücevher gibi işlenerek, gökkuşağının tüm renklerini barındıran eşsiz bir tabiat parkına dönüştürülen havuzu görmek için her geçen gün Elbistan'a gelen yerli ve yabancı sayısı artarken, değişim ve gelişimden Elbistan halkının memnun olduğu belirtildi. Projenin netleşmesi ile birlikte turizmde hedef büyüten Elbistan'da vatandaşlar kendilerine yönelik hizmet yaklaşımı ve yenilikçi uygulamalarından dolayı Kaynarca Projesi mimarı Başkan Mehmet Gürbüz'e teşekkür ettiler.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.