ŞANLIURFA, TURİZMDE LİSTE BAŞI OLUYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2020 - 13:44, Güncelleme: 27.07.2020 - 13:44
 

ŞANLIURFA, TURİZMDE LİSTE BAŞI OLUYOR

Şanlıurfa, yerel yönetimlerin son 2 yılda attığı adımlarla yakın tarihte Türkiye Turizminin lokomotifi olmaya aday.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesi ve ardından Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Şanlıurfa'da koordineli bir çalışma sergileyen yerel yönetimler sayesinde Şanlıurfa Turizmde 'Altın Yılı'nı yaşıyor. Pandemi ile birlikte turizm alışkanlığının sil baştan değişim gösterdiği dünyada, tatil turizmi yerini ören turizmi, tarih turizmi ve doğa turizmine dönüştürürken; kendi değerlerinin farkında olan Şanlıurfa, birlik ve beraberlik neticesinde örnek bir çalışma sergileyerek turizmdeki yeni trendi avantaja çevirdi. Bu anlamda şehirde çığır açan Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığındaki dinamik bir kadronun ilçe belediyeleri ve diğer kamu kurumları ile gerçekleştirdiği ortak çalışmalar; turizm acenteleri, organizatörler ve tur şirketlerinin de dikkatini çekti. ŞANLIURFA; BAŞKAN BEYAZGÜL'LE TURİZMDE HEDEF BÜYÜTTÜ Göreve gelmesinin hemen ardından alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra turizme ayrı bir önem gösteren Başkan Beyazgül'le yeni bir sayfa açan Şanlıurfa'da gecekondularından bir türlü arındırılamayan Kale Eteği'ndeki evlerin yıkımı ile tarihi yapı özüne kavuştu. Toplamda 300 konutun ev sahiplerinin rızası ile yıkımının tamamlanmasının ardından alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilerek bölge yeşil alan şeklinde şehre kazandırıldı. Tarihi Urfa Kalesi'nin ihtişamıyla gün yüzüne çıkması şehir gündemindeyken; bu kez Kızılkoyun, Kale Eteği ve Haleplibahçe'den oluşan dünyanın en büyük nekropolünde gecekonduların yıkımına başlayan Büyükşehir Belediyesi'nin tarih ve turizmdeki istikrarı diğer bir çok belediye tarafından örnek gösterilen çalışma olarak liste başında yer aldı. BACASIZ SANAYİDE VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDE BEYAZGÜL ÖRNEĞİ Yüzlerce gecekonduyu yıkarak turizmde hedef büyüten Şanlıurfa'daki çalışmaların her aşamasını yerinde birebir takip ederek gönül belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergileyen Başkan Beyazgül sayesinde vatandaşın yüzü gülüyor. 40-50 yıllık gecekondularda yaşam mücadelesi veren ve nice dönemlerde seçim vaadi olarak üzeri örtülen çalışmaları kısa bir sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesi sayesinde aileler yeni evlerine kavuşurken, Şanlıurfa ise değerlerinin tanıtımı ile çıta yükseltti. İLÇE BELEDİYELERİ VE KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMA Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün önemle üzerinde durduğu çalışmaların kaynağında doğru adımlar olduğu kadar şehrin bir bütün olarak ortak çalışması da yer alıyor. Bu anlamda AK Belediyeciliğin gereğini uygulayan Başkan Beyazgül, merkez ve ilçe belediyeleri olduğu kadar kamu kurumlarla da ortak çalışmanın önemini her defasında dile getiriyor. Birlik içerisinde hareket eden Şanlıurfa, attığı bu adımlarla meyvelerini şimdiden toplamaya başladı. Esnafın yüzünün güldüğü, gastronomide atağa geçildiği ve değerlerinin tanıtımının doğru bir şekilde yapıldığı Şanlıurfa; önümüzdeki yıllarda turizmde Türkiye lokomotifliğini üstleneceğe benziyor. (www.akbelediyeler.com)
Şanlıurfa, yerel yönetimlerin son 2 yılda attığı adımlarla yakın tarihte Türkiye Turizminin lokomotifi olmaya aday.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesi ve ardından Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Şanlıurfa'da koordineli bir çalışma sergileyen yerel yönetimler sayesinde Şanlıurfa Turizmde 'Altın Yılı'nı yaşıyor.

Pandemi ile birlikte turizm alışkanlığının sil baştan değişim gösterdiği dünyada, tatil turizmi yerini ören turizmi, tarih turizmi ve doğa turizmine dönüştürürken; kendi değerlerinin farkında olan Şanlıurfa, birlik ve beraberlik neticesinde örnek bir çalışma sergileyerek turizmdeki yeni trendi avantaja çevirdi.

Bu anlamda şehirde çığır açan Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığındaki dinamik bir kadronun ilçe belediyeleri ve diğer kamu kurumları ile gerçekleştirdiği ortak çalışmalar; turizm acenteleri, organizatörler ve tur şirketlerinin de dikkatini çekti.

ŞANLIURFA; BAŞKAN BEYAZGÜL'LE TURİZMDE HEDEF BÜYÜTTÜ

Göreve gelmesinin hemen ardından alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra turizme ayrı bir önem gösteren Başkan Beyazgül'le yeni bir sayfa açan Şanlıurfa'da gecekondularından bir türlü arındırılamayan Kale Eteği'ndeki evlerin yıkımı ile tarihi yapı özüne kavuştu. Toplamda 300 konutun ev sahiplerinin rızası ile yıkımının tamamlanmasının ardından alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilerek bölge yeşil alan şeklinde şehre kazandırıldı. Tarihi Urfa Kalesi'nin ihtişamıyla gün yüzüne çıkması şehir gündemindeyken; bu kez Kızılkoyun, Kale Eteği ve Haleplibahçe'den oluşan dünyanın en büyük nekropolünde gecekonduların yıkımına başlayan Büyükşehir Belediyesi'nin tarih ve turizmdeki istikrarı diğer bir çok belediye tarafından örnek gösterilen çalışma olarak liste başında yer aldı.

BACASIZ SANAYİDE VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDE BEYAZGÜL ÖRNEĞİ

Yüzlerce gecekonduyu yıkarak turizmde hedef büyüten Şanlıurfa'daki çalışmaların her aşamasını yerinde birebir takip ederek gönül belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergileyen Başkan Beyazgül sayesinde vatandaşın yüzü gülüyor. 40-50 yıllık gecekondularda yaşam mücadelesi veren ve nice dönemlerde seçim vaadi olarak üzeri örtülen çalışmaları kısa bir sürede tamamlayan Büyükşehir Belediyesi sayesinde aileler yeni evlerine kavuşurken, Şanlıurfa ise değerlerinin tanıtımı ile çıta yükseltti.

İLÇE BELEDİYELERİ VE KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMA

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün önemle üzerinde durduğu çalışmaların kaynağında doğru adımlar olduğu kadar şehrin bir bütün olarak ortak çalışması da yer alıyor. Bu anlamda AK Belediyeciliğin gereğini uygulayan Başkan Beyazgül, merkez ve ilçe belediyeleri olduğu kadar kamu kurumlarla da ortak çalışmanın önemini her defasında dile getiriyor. Birlik içerisinde hareket eden Şanlıurfa, attığı bu adımlarla meyvelerini şimdiden toplamaya başladı. Esnafın yüzünün güldüğü, gastronomide atağa geçildiği ve değerlerinin tanıtımının doğru bir şekilde yapıldığı Şanlıurfa; önümüzdeki yıllarda turizmde Türkiye lokomotifliğini üstleneceğe benziyor.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.