MİDYAT ULUSLAR ARASI BASINDA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2022 - 12:27, Güncelleme: 23.05.2022 - 12:27
 

MİDYAT ULUSLAR ARASI BASINDA

​​​​​​​Midyat tanıtımına önem veren Başkan Veysi Şahin, BBC News TV kanalında yayınlanacak programa katılarak ilçenin turizmini anlattı.
Midyat'ın tarihi ve turistik değerlerine sahip çıkarak, her platformda ilçesinin tanıtımına öncelik tanıyan Belediye Başkanı Veysi Şahin bu tutumunu sürdürüyor. Başkan Şahin son olarak çalışmaları devam eden Matiate Yeraltı Şehri ile ilgili BBC News TV kanalında yayınlanacak programa konuk oldu. Midyat'ın tanıtımına, ekonomisine ve turizmine önemli katkı sağlayacak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Şahin, programda Midyat'ın her alanda tarihi ve turistik bir adres olduğunu dile getirdi. MATİATE YERALTI ŞEHRİ Midyat ilçesinde yaklaşık iki yıl önce tarihi sokak ve evlerde başlatılan çalışma kapsamında bulunan ve temizlik yapılan mağarada, dehlizlerle farklı mekanlara geçiş sağlandığı belirlendi. Bunun üzerine yer altı şehrini ortaya çıkarmak amacıyla kazı çalışmaları başlatıldı. İçinde ibadethane, silo, su kuyuları bulunan ve dehlizlerle geçişlerin olduğu yer altı şehrinde milattan sonra 2. ve 3. yüzyıla ait çok sayıda eser ortaya çıkarıldı. Bulgular, yer altı şehrinin Geç Roma döneminde kullanıldığını gösterdi.
​​​​​​​Midyat tanıtımına önem veren Başkan Veysi Şahin, BBC News TV kanalında yayınlanacak programa katılarak ilçenin turizmini anlattı.

Midyat'ın tarihi ve turistik değerlerine sahip çıkarak, her platformda ilçesinin tanıtımına öncelik tanıyan Belediye Başkanı Veysi Şahin bu tutumunu sürdürüyor. Başkan Şahin son olarak çalışmaları devam eden Matiate Yeraltı Şehri ile ilgili BBC News TV kanalında yayınlanacak programa konuk oldu. Midyat'ın tanıtımına, ekonomisine ve turizmine önemli katkı sağlayacak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Başkan Şahin, programda Midyat'ın her alanda tarihi ve turistik bir adres olduğunu dile getirdi.

MATİATE YERALTI ŞEHRİ

Midyat ilçesinde yaklaşık iki yıl önce tarihi sokak ve evlerde başlatılan çalışma kapsamında bulunan ve temizlik yapılan mağarada, dehlizlerle farklı mekanlara geçiş sağlandığı belirlendi. Bunun üzerine yer altı şehrini ortaya çıkarmak amacıyla kazı çalışmaları başlatıldı. İçinde ibadethane, silo, su kuyuları bulunan ve dehlizlerle geçişlerin olduğu yer altı şehrinde milattan sonra 2. ve 3. yüzyıla ait çok sayıda eser ortaya çıkarıldı. Bulgular, yer altı şehrinin Geç Roma döneminde kullanıldığını gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.