GAZİANTEP'TE BİR LİK DAHA

Büyükşehirler 04.05.2023 - 09:14
 

GAZİANTEP'TE BİR LİK DAHA

​​​​​​​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gençliği geleceğe hazırlamak amacıyla Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’ni hizmete sundu.
Bilim ve teknolojide farkındalık oluşturmak ve yaygınlaştırmak için 17 Temmuz 2020’de temeli atılan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük bilim merkezi, 30 bin metrekare alan üzerinde, 14 bin 590 metrekare kapalı alana yayılıyor. Resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Eski Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile giriş yaptı. VARANK: ÜLKENİN BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ YÜKSELİŞİNE İVME KAZANDIRACAK HER YATIRIM ÇOK DEĞERLİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki yükselişine ivme kazandıracak her yatırımın çok değerli olduğunu vurgularak, “Bilim merkezinin hayata geçmesi için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim. Erkul ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya gelen her bir evladımız gelecekte buradan çıkacak Aziz Sancarlar diyecek ki Müzeyyen Erkul hanımefendinin vesilesiyle bir bilim merkezi yapıldı. Bizim gündemimiz tek; bilim, teknoloji, sanayi ve inovasyon. Bizim amacımız geleceğimiz evlatlarımızı geleceğin teknolojileriyle yetiştirebilmek. Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmemize yardımcı olacak. Burada öğrencilerimiz deneyler yaparak öğrendiklerini somutlaştırabilecekler. Bilim ve teknoloji alanında özgün çalışmalar yapabilecekler. Bu ortamları onlara sağlayacağız” diye konuştu. Ak Belediyeler Medya Ajansı
​​​​​​​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gençliği geleceğe hazırlamak amacıyla Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’ni hizmete sundu.

Bilim ve teknolojide farkındalık oluşturmak ve yaygınlaştırmak için 17 Temmuz 2020’de temeli atılan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük bilim merkezi, 30 bin metrekare alan üzerinde, 14 bin 590 metrekare kapalı alana yayılıyor.

Resmi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Eski Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile giriş yaptı.

VARANK: ÜLKENİN BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ YÜKSELİŞİNE İVME KAZANDIRACAK HER YATIRIM ÇOK DEĞERLİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki yükselişine ivme kazandıracak her yatırımın çok değerli olduğunu vurgularak, “Bilim merkezinin hayata geçmesi için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ederim. Erkul ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya gelen her bir evladımız gelecekte buradan çıkacak Aziz Sancarlar diyecek ki Müzeyyen Erkul hanımefendinin vesilesiyle bir bilim merkezi yapıldı. Bizim gündemimiz tek; bilim, teknoloji, sanayi ve inovasyon. Bizim amacımız geleceğimiz evlatlarımızı geleceğin teknolojileriyle yetiştirebilmek. Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmemize yardımcı olacak. Burada öğrencilerimiz deneyler yaparak öğrendiklerini somutlaştırabilecekler. Bilim ve teknoloji alanında özgün çalışmalar yapabilecekler. Bu ortamları onlara sağlayacağız” diye konuştu.

Ak Belediyeler Medya Ajansı

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.