BAŞKAN TANĞLAY'DAN KANDİL MESAJI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2021 - 11:02, Güncelleme: 10.03.2021 - 11:02
 

BAŞKAN TANĞLAY'DAN KANDİL MESAJI

​​​​​​​Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Miraç Kandili ilgili mesaj yayımlayarak birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
Başkan Tanğlay yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi; “Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk’a ulaştığı Miraç Gecesi’ni idrak edeceğiz. Miraç Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade etmekte, biz müminler için de arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelmektedir. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimize almayalım. Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlar, bu önemli gecede edilen duaların huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” (Kaynak: Bitlis Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Miraç Kandili ilgili mesaj yayımlayarak birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Başkan Tanğlay yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi; “Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk’a ulaştığı Miraç Gecesi’ni idrak edeceğiz. Miraç Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade etmekte, biz müminler için de arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelmektedir. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimize almayalım. Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlar, bu önemli gecede edilen duaların huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

(Kaynak: Bitlis Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.