ADIYAMAN'DA EĞİTİME TAM DESTEK

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2020 - 11:19, Güncelleme: 30.12.2020 - 11:19

ADIYAMAN'DA EĞİTİME TAM DESTEK

​​​​​​​Süleyman Kılınç Başkanlığındaki Adıyaman Belediyesi, sınırlı imkanlara sahip öğrencilere dağıtılması amacıyla 2 bin 300 adet tablet desteğinde bulundu.
Adıyaman Belediyesi, Covid-19 sürecinde okullarda uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle sınırlı imkanlara sahip öğrencilere dağıtılması amacıyla Adıyaman Valiliğine 2 bin 300 adet tablet desteğinde bulundu. Eğitime verdiği desteklerle dikkat çeken Adıyaman Belediyesi yine örnek bir çalışmaya imza attı. Belediye, pandemi sürecinden dolayı okullarda uzaktan eğitime geçilmesi ile ortaya çıkan öğrencilerin tablet ihtiyacının karşılanması amacıyla Adıyaman Valiliği’ne 2 bin 300 adet tablet desteğinde bulundu. “AMACIMIZ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK” Adıyaman Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törenle Vali Mahmut Çuhadar’a teslim edilen tabletlerin tüm öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, amaçlarının eğitimde fırsat eşitliği sunmak olduğunu söyledi. Törende konuşan Başkan Kılınç, "Pandemiden dolayı çocuklarımız eğitimsiz kalmasın diye meclisimizde yaklaşık 2 milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. Uzun süredir tabletleri bulmakta sorun yaşamamıza rağmen arkadaşlarımızın gayretleri sonucunda bir kısmı 8, bir kısmı da 10 inç büyüklüğünde olan 2 bin 300 adet birinci kalite tableti aldık. Bugün bu tabletlerimizi Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz kanalıyla dağıtılması amacıyla sayın valimize teslim ediyoruz. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi. "ADIYAMAN BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER" Vali Mahmut Çuhadar da konuşmasına Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a yaptığı duyarlı desteklerden dolayı teşekkür ederek başlayarak, "Yaklaşık bir yıldır okullarımızda tam bir öğretim veremiyoruz maalesef. Uzaktan eğitim EBA sistemini geliştirdik. Öğrencilerimizin evlerinden derse girmelerini sağlamak suretiyle eğitim öğretimi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden de ciddi bir tablet ve taşınabilir aygıt açığı doğmuş durumda. Bu konuda bize çok fazla talep geliyor, bunlara yetişmekte zorlanıyoruz. Ama şu ana kadar sevinçle söyleyebilirim ki Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ilimize yaklaşık 11 bin adet tablet tahsisi yapılmıştır ve bu tabletlerin yaklaşık 3 bin 500 adedi dağıtıldı. Yine bugün belediyemiz 2 bin 300 adet tablet desteğinde bulundu. Bunun yanında hayırseverler aracılığıyla da 800 adet tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Yani ilimizdeki gençlerimizin, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin eğitim-öğretimden geri kalmaması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu 2 bin 300 adet tabletin 200 adedi il merkezi ve köylerde bulunan EBA noktalarına dağıtılarak her gün 10-15 çocuğun ortak şekilde yararlanmasına sunulacak. Geri kalanlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla en ihtiyaç sahibi sıralamasıyla yerli yerinde dağıtılacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunları kullanacak çocuklarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımız nezdinde tüm belediyemize bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. Gerçekleştirilen törene, Vali Mahmut Çuhadar ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Bedirhan İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Mehmet Hasan Bereket katıldı. (Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)

“AMACIMIZ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK”

"ADIYAMAN BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER"

(Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)