SULUOVA’DA “YAĞMUR SUYU TOPLAMA VE ATIK SU ARITMA PROJE” ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçeler 25.02.2024 - 15:07, Güncelleme: 25.02.2024 - 15:07

SULUOVA’DA “YAĞMUR SUYU TOPLAMA VE ATIK SU ARITMA PROJE” ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Belediye tarafından ilçe tarihinin en yüksek bütçeli projesi olan Yağmur Suyu Toplama ve Atık Su Arıtma Projesinin çalışmaları başladı.
Belediye Başkanı Fatih Üçok, Avrupa Birliğinde hibe olarak aldıkları toplamda 16 milyon 500 bin Avro bütçeli proje olan Yağmur Suyu Toplama ve Atık Su Arıtma Projesinin şehrimize tek seferde kazandırılan en yüksek bütçeli proje olduğunun altını çizdi. Bu büyük yatırımı şehrimize ve milletimize kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, daha önce ihalesi ve yer teslimi yapılan proje için ilk kazmayı Hacı Hayta Mahallesi Doğu Kent bölgesinde vurarak yapımına başladıklarını söyledi. Bugüne kadar şehrimize kazandırdığı çok sayıda yatırlara bir yenisini daha eklediklerini hatırlatan Başkan Fatih Üçok, yağmur suyu toplama ve atık su arıtma projesinin tamamlanmasıyla şehrimiz genelinde yağmur suları dolayısıyla oluşan su baskınları ile yollardaki su birikintilerinin önleneceğini, ortaya çıkan zarar ve mağduriyetlerin de önüne geçileceğini, ayrıca proje kapsamında toplanacak yağmur suyu ve atık suların arıtma tesisinde temizlenerek tarımsal sulamada ve ihtiyaç halinde içme suyu olarak kullanılabileceğini ifade etti. Uzun zamandır üzerinde yoğun şekilde çalıştıkları ve takibini yaptıkları projenin şehrimize hayırlı olmasını dileyen Başkan Fatih Üçok, “bugün itibariyle projemizin ilk ayağı olan yağmur suyu toplama çalışmaları başlamış olup kazı ve kanal yerleştirilmeler yüklenici firma tarafından Doğu Kent bölgemizde yapılmaktadır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ise eski hayvan pazarı karşısındaki alanda atık su arıtma tesis proje kurulum çalışmaları başlayacak. Daha modern ve yaşanılabilir bir Suluova için dün olduğu gibi bugün ve yarında gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim doğum yaşadığımız şehrimize ve güzel insanlarımıza hizmet borcumuz var. Şehrimiz ve halkımız hizmetin en iyisine layık. Proje ve yatırımlarımızda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.” dedi. Ak Belediyeler Medya Ajansı

Ak Belediyeler Medya Ajansı

Amasya HABERİ