MALATYA BU FESTİVALDE BULUŞTU

Büyükşehirler 12.07.2023 - 18:35

MALATYA BU FESTİVALDE BULUŞTU

​​​​​​​Malatya’da gerçekleştirilen ‘Bilimsenol Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Merkezi festivale katıldı. ‘Bilimsenol Festivali’nde açmış olduğu stantta çocuklara ve gençlere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. ‘Bilimsenol Festivali’ne katılan paydaş kurumlar tarafından teknoloji, savunma sanayi, sıfır atık ve daha birçok uygulamalı bilim atölyeleri yer alıyor.Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ayşegül Babacan, “Bizlerde ‘Bilim sen Ol Festivali’nde stand açarak ‘Kendine ve Kentine Sahip Çık’ adı altında Malatya’da yaşadığımız depremi bir nebze olsun unutturmak için çocuklara ve gençlere yönelik birtakım etkinlikler gerçekleştirdik. Çocuklara ve gençlere yönelik yüz boyama, oyun, Malatya’mız ile ilgili kısa bilgi yarışması yaparak ödüller verdik. Konseyin gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veriyoruz” dedi. Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi standını ziyaret eden Malatya AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan gençlerle ve çocuklarla buluştu. MİLLETVEKİLİ BABACAN: YÜKSELEN BİR GENÇLİK PROFİLİ OLUŞTURMAMIZ GEREKİR Gençlere yönelik organizasyonları çok önemsediğini ifade eden Malatya AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Malatya’yı böyle festivallerle özellikle AR-GE, inovasyonla, gelişimle, bilimle, araştırmayla, teknolojiyle gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli söylemiş olduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun altını bizler ancak böyle etkinliklerle doldurabiliriz. Milletvekili Babacan, “Gençleri geleceğe hazırlayarak ve gelecekte de tam olarak böyle BilimSenOlFestivali, Teknofest gibi temele bunları alarak yükselen bir gençlik profili oluşturmamız gerekir. Malatya’nın alt yapısını bu şekil oluşturmak ve bizlerde bütün paydaşlar ile bunu entegre ederek Malatya’yı bölgenin lokomotifi yapmamız gerekir” dedi. Ak Belediyeler Medya Ajansı

MİLLETVEKİLİ BABACAN: YÜKSELEN BİR GENÇLİK PROFİLİ OLUŞTURMAMIZ GEREKİR

Ak Belediyeler Medya Ajansı