KOCAELİ’DEN GAZZEYE UZANAN İNSANLIK ELİ

Büyükşehirler (Ak Belediyeler Medya Ajansı) - Ak Belediyeler Reklam Medya Tanıtım Platformu | 06.05.2024 - 15:08

KOCAELİ’DEN GAZZEYE UZANAN İNSANLIK ELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KO-MEK’in Çayırova sergisinde Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti, Gazze ile Kocaeli’nin kardeş şehir olacağını söyledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), ilçe sergilerinin açılışına tüm hızıyla devam ediyor. Kartepe’den sonra Çayırova ilçe sergisini de büyük bir coşkuyla açan KO-MEK kursiyerleri, el emeği göz nuru eşsiz ürünlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Çayırova Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışa çocuklar ve Filistin temalı çalışmalar damga vurdu. Birbirinden güzel eserlerin bulunduğu sergide el emeği göz nuru eserler göz kamaştırdı. Serginin açılışında konuşan Başkan Büyükakın, ‘’Büyükşehir meclisinde Gazze ile ilgili çok önemli bir karar aldık. Her şey normale döndüğünde, tüm belediye hizmetlerimizle Gazze’de olacağız. Bu sene Gazze senesi olsun. Vicdanı olan insanın Gazze için sessiz kalmaması lazım. Bizde seçimden sonraki ilk meclis toplantısında oradaki katliam durur durmaz Gazze ile kardeş şehir anlaşması yaparak kadim toprakları tekrardan ayağa kaldırmak istiyoruz. Benim bir ahtım var buradan da sözünü veriyorum; İsrail tarafından bombalanarak yıkılan Hasan Onbaşı Camiini tekrar yaparak ayağa kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Gazze’de yaşanan soykırımdır, insanlık dramıdır. Orada kadınlar, çocuklar saldırıya uğruyor. Devlet terörü uygulanıyor. Buna tepkiyi canlı yutmamız gerekiyor. Büyükşehir meclisinden kardeş şehir olma yetkisi aldım. Orada herşey normale döner dönmez yapacağımız ilk işlerden bir tanesi Gazze ile Kocaeli büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması yapmak ve oranın gerek altyapı, gerek üstyapısıyla ilgili çalışmaları hızla oraya göndermek. Orada insanlar içmeye su bulamıyorlar, yiyecek ekmek bulamıyorlar, uyku uyuyamıyorlar” şeklinde konuştu.

Kocaeli HABERİ