İSLAM ALEMİ YASTA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2020 - 09:35, Güncelleme: 10.08.2020 - 09:35

İSLAM ALEMİ YASTA

İslam Âlimi Aziz Kutluay, koronavirüse yenik düştü. Kutluay'ın ölümü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada geniş yankı buldu.
Son dönemlerde koronavirüs vakalarının en çok artış gösterdiği illerden Şanlıurfa'da yaşanan bir kayıp daha şehri yasa boğdu. Şanlıurfa'da uydu yayını yapan yerel kanallarda yıllardan bu yana gerçekleştirdiği dini programlarla gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanınırlığı olan Aziz Hoca lakaplı Aziz Kutluay, koronavirüs tedavisine yenik düştü. Son günlerde yoğun bakıma alınan Kutluay'ın dün akşam yaşamını yitirdiği öğrenildi.   "KARANLIK GECENİN ARDINDAN ÇIKAN GÜNEŞ GİBİYDİ" 1948 Şanlıurfa doğumlu olan ve tornacılık yaptığı yıllarda hayırsever vatandaşların yaptığı camide gönüllü olarak imamlık yapmasının ardından yeni hayırsever vatandaşların bir araya gelmesi ile kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nin sorumluluğunu üstlenen Aziz Kutluay, özellikle fakir babası olarak gönüllere taht kurmuştu. Mazlumlara yemek ve gıda yardımının yanı sıra dini konularda da bilgiler vererek, kişiler arasındaki husumetlerin son bulmasına, aile içi sıkıntıların giderilmesinde büyük rol üstlenen Kutluay, dini konular dışında kameralardan uzak bir yaşamı tercih eden ender isimlerden biri olmuştu. Dar gelirli ve maddi olanakları kısıtlı ailelerin "Karanlık gecenin ardından çıkan güneş gibiydi" diye tanımladığı Aziz Kutluay, bugün öğlen namazına müteakip Eyyüp peygamber camide kılınacak cenaze namazının ardından Harran kapı aile mezarlığına defnedilecek. (www.akbelediyeler.com)

"KARANLIK GECENİN ARDINDAN ÇIKAN GÜNEŞ GİBİYDİ"