KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2020 - 09:10, Güncelleme: 10.08.2020 - 09:10

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Gündemdeki konular ekonomi, eğitim, koronavirüs ve Lübnan'daki olaylar.
Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün bir araya gelerek özellikle bayram sonrasında günlük vaka sayısı binin üzerine çıkan pandemi sürecini, okulların açılma tarihini ve okullarda alınacak tedbirleri, ekonomik göstergeleri ve Beyrut'taki olayları görüşecek. Kabinenin ilk olarak toplantının ana gündem maddesini belirleyen ve bazı illerde gözle görülür bir şekilde artan koronavirüs vakalarına karşı alınan tedbirlerin son değerlendirmesini yapması bekleniyor. Bilim Kurulunun tavsiyelerinin de ele alınacağı toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bilgi vermesi bekleniyor. Okullarda alınacak tedbirler ve okulların açılış tarihi üzerinde görüşlerin bildirileceği Kabine Toplantısının bir diğer gündem maddesi ile ekonomik göstergeler. Bu konuda da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın koronavirüsün ekonomiye etkileri ve önümüzdeki dönemde alınacak tedbirlere ilişkin kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor. Kabine toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Lübnan'daki temaslarına ilişkin bilgilendirmede bulunacağı bildiriliyor. (www.akbelediyeler.com)