GENÇLER ÇANAKKALE YOLCUSU

İlçeler 03.03.2024 - 02:56, Güncelleme: 03.03.2024 - 02:56

GENÇLER ÇANAKKALE YOLCUSU

Kahramankazan Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Çanakkale gezileri devam ediyor.
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un Kahramankazan’da Çanakkale’yi görmeyen genç kalmasın sözüyle başlatılan gezilerde öğrenciler tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkıyor. Başkan Oğuz ve eşi Nergiz Oğuz tarafından uğurlanan Gülnaz İbrahim Tara Kız Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan kafile Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Rehberler eşliğinde bölgeyi gezerek atalarını yâd eden gençler Çanakkale Şehitliği’nin yanı sıra Çanakkale Destanı'nın yazıldığı geniş bölgedeki tarihi kaleleri, tabyaları, şehitlikleri, anıtları ve savaştan kalan pek çok şeyi yakından görme fırsatı buluyor. Başkan Oğuz uğurlama konuşmasında şunları söyledi: “5 yıldır Kahramankazan’ımızda 12. Sınıfa gelen bütün öğrencilerimizi düzenli olarak Çanakkale’ye götürüyoruz. Çanakkale’nin farklı bir özelliği var. Çanakkale bu milletin varlık yokluk savaşını verdiği yer şairin dediği gibi bir devrin battığı yer. Geçilmez diye tarihe not düştüğümüz yer. Onların hatırasını bilir ve sahip çıkarsanız Çanakkale ebediyen geçilmez olur. Ama şehitlerimizi unutursanız onların neden canlarını bu topraklar için verdiğini hangi gerekçeyle o toprağın altına girdiğini düşünmezseniz o zaman Çanakkale geçilir. Kahramankazan Belediyesi olarak aynı zamanda 20 sene burada öğretmenlik yapmış bir edebiyat öğretmeni olarak hep hayalimizdi. Kahramankazan’da on dört bin öğrenci varsa hepsi de bir gün Çanakkale’yi görsün. 5 yıldır tüm 12. Sınıflar gitti ve bu seneki rakamlarla beş bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürmüş olacağız. Sizleri çok ama çok seviyorum gençlerimizi çok seviyorum öğrencileri çok seviyorum. Kazasız belasız gidin gelin. Allah’a emanet olun”   AK Belediyeler Medya Ajansı

AK Belediyeler Medya Ajansı

Ankara HABERİ