Fatih’in Meşhur Kurtağa Çeşmesi Suyuna Kavuştu

İlçeler 26.02.2024 - 22:47, Güncelleme: 26.02.2024 - 22:47

Fatih’in Meşhur Kurtağa Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Dervişali Mahallesi’nde bulunan Kurtağa Çeşmesi bakım-onarım çalışmaları kapsamında çimento esaslı niteliksiz müdahalelerden arındırıldı, mekanik ve kimyasal yöntemlerle temizlendi ve özgün harç ile onarıldı.
İstanbul Fatih ilçesi Çeşme Dervişali Mahallesi’nde, Kurtağa Çeşmesi Sokağı üzerinde yer alıyor. Kitabesi günümüze ulaşmadığından inşa tarihi ve yaptıranı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Düzensiz beşgen planlı çeşmenin üç yüzü kesme taş, arka iki yüzü sıvalı, kurnalı cephesi de kaş kemerli olduğu biliniyor. Bakım-onarım çalışmaları kapsamında çeşmedeki çimento esaslı niteliksiz müdahalelerden arındırılan cephenin mekanik ve kimyasal yöntemlerle temizlikleri yapılarak özgün harç ile onarımları tamamlandı. Çeşme tesisatı yapılarak suyuna kavuşturuldu.   Ak Belediyeler Medya Ajansı

Ak Belediyeler Medya Ajansı

İstanbul HABERİ