BİNGÖL'E ÇOK YAKIŞTI

İller (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2024 - 13:04, Güncelleme: 16.02.2024 - 21:03

BİNGÖL'E ÇOK YAKIŞTI

​​​​​​​Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın yoğun girişimleriyle TOKİ’ye devri gerçekleştirilen Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi nihai sonuca ulaşıyor.
Bin 147 konut, 190 işyeri, sosyal donatı alanları, spor ve oyun alanları ve 20 bin metrekarelik yeşil alanıyla muazzam bir yaşam bölgesine dönüşen Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, anahtarlarını alan hak sahiplerine hayırlı olsun temennisinde bulundu. “MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ” Burada açıklamada bulunan Başkan Arıkan, kentsel dönüşüm projesi ile Kültür Mahallesi’nin yepyeni bir yüze kavuştuğunu vurguladı. Oldukça zorlu bir süreci başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Arıkan, “Kentsel Dönüşüm işi öncelikli işlerimizin başında yer alıyordu. Burası 151 bin dönümlük bir alandı. Bu bölgenin belediye marifetiyle dönüşümü mümkün değildi. Projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, hak sahiplerimizin mağduriyetinin biran evvel giderilmesi için çok yoğun mücadele verdik. Bu iş için bir buçuk yıl içerisinde 47 defa Ankara’ya gidiş gelişimiz oldu. Bütün çalışma arkadaşlarımızla, siyasi büyüklerimizle, bürokratlarımızla iş birliği ve uyum içerisinde çalışarak bu soruna çözmüş ürettik ve nihayetinde TOKİ’ye devrettik. Bugün geldiğimiz noktada hak sahiplerimizin konutları teslim ediliyor. Bu bizim için hem gurur kaynağı hem de çok büyük bir sevinç kaynağıdır” dedi.

“MAHALLEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ”

Bingöl HABERİ