BAŞKAN ŞAHİN'DEN DAVET VAR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2021 - 18:23, Güncelleme: 05.11.2021 - 18:23

BAŞKAN ŞAHİN'DEN DAVET VAR

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Ilısu Barajı açılış törenine tüm halkı davet etti.
Mardin’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın saat 12.00'de gerçekleştirilecek Ilısu Barajı'nın açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Mardin ve çevre illerden çok sayıda katılımı sağlanması beklenen açılış ile ilgili tüm vatandaşlara davet çağrısında bulunan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin "Cumhurbaşkanımız/AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile yapılacak olan ılısu Barajı açılış törenine tüm halkımız davetlidir. Açılışa katılacak vatandaşlarımız için Midyat  Belediyesi tarafından araç tahsisi yapılacaktır" dedi. Başkan Şahin öte yandan Ilısu barajının Türkiye'nin en büyük ikinci barajı olduğuna da dikkat çekerek barajın ekonomiye katkı sağlayacağı kadar, turizme de hizmet edeceğini belirtti. ILISU BARAJI Ilısu Barajı; Mardin ve Şırnak İl sınırları arasında Dargeçit ilçesinin 15 km. doğusunda, Dicle Nehri üzerinde yer alıyor. Ilısu Barajı, 10,6 Milyar m³ depolama hacmi ile Atatürk ve Keban barajlarından sonra Türkiye'nin 3. büyük depolama hacmine sahip barajı olacak. Ilısu Barajı ve HES, temelden 135 metre yüksekliğe, 24 milyon metreküp dolgu hacmine ve 1 820 metre kret uzunluğuna sahip.

ILISU BARAJI