BAŞKAN OĞUZ’DAN ÇİFTÇİLERE DESTEK

İlçeler (Ak Belediyeler Medya Ajansı) - Ak Belediyeler Reklam Medya Tanıtım Platformu | 27.03.2024 - 17:14, Güncelleme: 27.03.2024 - 17:14

BAŞKAN OĞUZ’DAN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Kahramankazan Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere destek olmak adına ilçede nohut dağıtımı gerçekleştirildi.
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, İlçe Tarım Müdürü Suat Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öztürk, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı. Çiftçilerin yüzlerini güldüren tohum dağıtımı için özel bir tören düzenlendi. Bu özel etkinlikte, 520 çiftçiye yüzde elli hibeli nohut tohumu hibesinde bulunuldu. Üreten belediyecilik anlayışı ile tarıma ve çiftçilere desteklerini sürdüren Başkan Oğuz, bu önemli girişimin bir parçası olarak ilçedeki çiftçilere nohut tohumu dağıtımını bizzat kendisi gerçekleştirdi. Bu adım, ilçedeki çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım yapmasını sağlayarak bölgenin kalkınmasına büyük ölçüde katkı sağlıyor. Üretmezsek yok oluruz diyen Başkan Oğuz:” Üretimin ana unsuru da toprak dolayısıyla tarımsal üretime yerel yönetimler olarak belediyeler olarak sürekli destek olmamız gerek. Bunu 5 yıldır dile getirdik. 5 yıldır görev yaptığımız süreç içeresinde ayçiçeği dağıtımı konusunda Türkiye’de ilk adımı ilçe belediyesi olarak attık. Fide desteğimiz 5 yıldır aralıksız devam ediyor. Mayıs ayında vereceğimiz destekle birlikte bu rakam 6, 7 milyon fideyi bulmuş olacak. Arpa, buğday tohumu dağıttık, arılı kovan hibeleri dağıttık. İlçe belediyesi olarak biz her seferinde tarımsal üretim noktasında nerede aksayan bir yer varsa nerede bir destek vermemiz gerekiyorsa biz taşın altına elimizi koyuyoruz. Kahramankazan Belediyesi’nin bütün imkanları vatandaşımızın kanayan yarası neredeyse orayı sarmak için kullanılmalıdır. Kahramankazan’ın 48 mahallesini merkez ilçe ya da çevre ilçe ayrımı yapmaksızın hizmetle buluşturduk. Tarımsal destekler konusunda önümüzdeki 5 yılda da yine Ankara’da ilçeler içerisinde 1. İlçe olacağız. Ürünleriniz bereketli olsun” diye konuştu.

Ankara HABERİ