BAŞKAN AYDIN'DAN 1 MAYIS MESAJI

İlçeler (Ak Belediyeler Medya Ajansı) - Ak Belediyeler Reklam Medya Tanıtım Platformu | 02.05.2024 - 10:41, Güncelleme: 02.05.2024 - 10:41

BAŞKAN AYDIN'DAN 1 MAYIS MESAJI

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Aydın mesajında, "Ekmeğini emeğiyle, alın teriyle kazanan bütün işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini kutluyorum," diyerek emekçi hemşehrilerine şunları söyledi: "Sadece lafta değil, en samimi, en inançlı duygularımla şunu söylemek isterim ki, sizler ülkemizin, yaşadığımız yerin omurgasısınız. Bir düşünün, bankalarda tonlarca altınınız, milyarlarca lira paranız var ya da gerçekten çok muhteşem bir fikre sahipsiniz. Eğer iş gücünüz yoksa eğer emekçiniz yoksa ne o paranız bir işe yarar, ne altınınız, ne de muhteşem fikriniz. Çünkü emek olmadan fabrika üretemez, çünkü emek olmadan tarladan ürün alamazsınız, çünkü emek olmadan geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiremezsiniz. Başka bir deyişle, sizler sadece alın terinizle kendi ekmeğinizi kazanmıyorsunuz. Aynı zamanda başkalarının ekmeğini kazanmasına vesile olurken ülkemizin kalkınmasına da çok büyük emeğiniz geçiyor." Başkan Aydın, "Ülkemizde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü inişli çıkışlı bir grafik izledi. 1935 yılında Bahar Bayramı başlığı altında resmi tatiller arasına alınan 1 Mayıs, 1981 yılında 12 Eylül darbecileri tarafından kaldırıldı. Her zaman iş gücünün, emeğin ve alın terinin yanında olan AK Parti, 2009'da TBMM'ye verdiği yasa teklifi ile 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak yeniden tatil ilan etti. İstedik ki bugün işçi sorunları konuşulsun. Evet, sadece bir günde konuşularak sorunlar halledilemez. Ama en azından işçi kardeşlerimizin 'biz buradayız' deme imkânı olur. En azından farkındalık geliştirilir," vurgulamalarını yaparak mesajına şu cümlelerle son verdi: "Bu vesileyle bütün işçi kardeşlerimin tekrardan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini en içten, en samimi duygularımla kutluyorum. Unutmayalım ki, emek ekmektir, emek kalkınmaktır, emek daha güzel yarınlardır."

Bursa HABERİ