GAZİANTEP'TE FISTIK HASADI BAŞLADI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2020 - 21:38, Güncelleme: 28.07.2020 - 21:38

GAZİANTEP'TE FISTIK HASADI BAŞLADI

​​​​​​​Gaziantep'in bereketli topraklarında fıstık hasadı başladı. Başkan Şahin tanıtım videosu ile tüm üreticilere bereketli bir sezon diledi.
Gaziantep dünyada adı bir ürün ile anılan ender kentlerden biridir. Gaziantep deyince akla ilk gelen, şöhreti ülke sınırlarını aşan Antep fıstığıdır. İnsan vücudunun temel gıda gereksinimlerini karşılayabilen bileşenleri içermesinin yanı sıra vücut fizyolojisi ve metebolik fonksiyonları üzerinde pozitif etkileri olan Antepfıstığı “fonksiyonel gıda” olarak kabul edilmektedir. Çerez olarak tüketiminin yanı sıra, şekerleme ve tatlı (özellikle baklava ve çikolata) sanayinde, dondurma yapımında, aroma katkısı olarak kullanılan Antepfıstığı, enerji kaynağıdır ve besin değeri açısından oldukça değerlidir. Yeni dikilen Antepfıstığı, 10 yaşına geldiğinde ürün vermeye başlar. Ağaç başına ortalama 10 kg. ürün vermektedir. Ortalama ömrü ise 100-150 yıl arasındadır. Yöre halkının önemli geçim kaynağı olan fıstık, Ağustos ayı sonu ile Eylül ayında mahsul verir.   BEREKETLİ TOPRAKLARDA HASAT BAŞLADI Antep Fıstığınını hasadı, bereketli Gaziantep topraklarında başladı. Tüm üreticilere bereketli bir yıl dileyerek bir video hazırlayan AK Belediyeciliğin önemli isimlerinden Fatma Şahin, mesajında herkesi Gazeintap'a devat etmeyi de unutmadı. Başkan Şahin mesajında, "Gaziantep'in bereketli topraklarında; bir çok tatlıya, hatta yemeğe bile eşsiz bir lezzet katan coğrafi işarete sahip Antep Fıstığı'nın hasatına başlanıyor. Çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum" diyerek seslendi. . (www.akbelediyeler.com)

BEREKETLİ TOPRAKLARDA HASAT BAŞLADI