'BU PAZAR SEÇİM OLSA'

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2020 - 08:53, Güncelleme: 27.07.2020 - 08:53

'BU PAZAR SEÇİM OLSA'

Erken Seçim iddiaları ile vatandaşlara danışan araştırma şirketi AREDA Survey, "Bu Pazar Seçim Olsa Kime Oy Verir siniz?" diye sordu.
Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından Ankara'da muhalefet kanadından bazı isimlerin 'erken seçim' iddialarına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Türkiye, bugün itibarıyla erken seçim şartlarına sahip değildir. Erken seçim olmayacaktır" şeklendi cevap verirken, araştırma şirketleri de bu süreçte anketlerini yoğunlaştırdı. Son olarak Araştırma Şirketi AREDA Survey’in yaptığı seçim anketinde vatandaşlar, tercihlerini sergileyerek Cumhurbaşkanlığı adaylarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve parti genel başkanlarının ağırlıkta olduğu anketlerde, Başkan Erdoğan halkın yüzde 48,7'lik oyunu aldı. 2 bin 445 kişiye yöneltilen “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusuna karşılık  Başkan Erdoğan'ın yüzde 48,7’lik oyunu, Yüzde 14,2 ile Mansur Yavaş ve yüzde 13,6 ile Ekrem İmamoğlu izledi. (www.akbelediyeler.com)