BAŞKAN AKTAŞ ŞURKAV'DA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2021 - 14:33, Güncelleme: 13.08.2021 - 14:33

BAŞKAN AKTAŞ ŞURKAV'DA

Bursa'da toplumun her kesimi ile yakın ilgi halinde olan Başkan Ali Nur Aktaş'ın adresi bu kez Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Bursa Şubesi oldu.
Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Bursa Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ağırladı. ŞURKAV Bursa Şubesi yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve bürokratları ile bir araya geldi. Geniş katılımlı buluşmada, Şanlıurfa ve Bursa’nın ortak kültürel ve mimari konuları ele alındı. Başta Şanlıurfa ve Bursa olmak üzere ülke turizmi, kültürler arası iletişim, sanatsal gelişim ve eğitim konuları masaya yatırıldı. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde; Tarih, kültür, tabiat, turizm ve sanat eserlerini korumak ve bu konularında araştırmalar yapmak amacıyla 1990 yılında kurulan ŞURKAV, Bursa şubesiyle birlikte bölgede adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Tarih boyunca dünya kültürüne önemli katkıları olan Peygamberler Şehri ve Müze Şehir Şanlıurfa, kültür ve medeniyetini dünyaya yaydığı bu mirası Bursa’da da devam ettiriyor. ÖZBAĞKIRAN: BAŞKAN AKTAŞ'IN ÇALIŞMALARINA ŞAHİDİZ ŞURKAV Bursa Şube Başkanı Sami Özbağkıran, Başkan Aktaş ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu; "Bursa ve Şanlıurfa bizler için 2 büyük medeniyetin mirasıdır ve çok kıymetlidir. ŞURKAV olarak kültürel ve sanatsal anlamda ülkemize katkı koymaya çalışıyoruz. Bizler iki kadim şehri dünyaya tanıtmak için bir araya geldik. Marka şehir Bursa’nın Şehr-i Emin’i kıymetli başkanımız sayın Alinur Aktaş beyefendinin Bursa için çalışmalarına hepimiz şahidiz. Sadece şahitlik yapmıyoruz elimizden geldiğince de destekliyoruz. Bizi kırmayarak davetimize icabet eden kıymetli başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” BAŞKAN AKTAŞ: ŞANLIURFA BENİM İÇİN ÖZEL BİR ŞEHİR Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Şanlıurfa’nın kendisi için özel bir şehir olduğunu belirterek şunları söyledi; “Urfa’yı çok severim, özel bir ilgim var bu şehre, zaman zaman ailemle birlikte Urfa’ya ziyarete giderim. Medeniyetin filizlenip dünyaya yayıldığı bu güzel şehir ve bu şehrin insanları ile Bursa’da buluşmak ayrı bir güzellik oldu. Her iki şehrimiz için de el ele çalışacağız” Gecenin sonunda Şanlıurfalı Hattat Sedat Tarini tarafından yapılan hat sanatı icralarından bir eser Başkan Aktaş’a takdim edildi.

ÖZBAĞKIRAN: BAŞKAN AKTAŞ'IN ÇALIŞMALARINA ŞAHİDİZ

BAŞKAN AKTAŞ: ŞANLIURFA BENİM İÇİN ÖZEL BİR ŞEHİR