GAZİANTEP'TEN BİR FARKINDALIK DAHA

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2021 - 22:39, Güncelleme: 02.03.2021 - 22:39

GAZİANTEP'TEN BİR FARKINDALIK DAHA

​​​​​​​Gaziantep'te Başkan Fatma Şahin, aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla kurulacak Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolünü imzaladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de iş birliğinde olduğu toplumun temel taşı olan aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa etmek, aile içi iletişimi güçlendirmek ve iç huzuru temin etmek amacıyla Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı. Aile müessesesinin medeniyet anlamında toplumda oynadığı önemli rolü gözeterek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Barosu, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV), Gaziantep Aile Destek Merkezi ve şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde Gaziantep Aile Akademisi başlıklı protokol imzalandı. Protokolle birlikte kurulacak olan Gaziantep Aile Akademisi’nde aile bütünlüğünün korunması hedeflenirken çeşitli nedenlerle aile çatışması içinde kalan bireylerin sorunları da oluşturulacak Aile Hakemliği birimiyle çözüme kavuşturulacak. Öte yandan protokol kapsamında tüm koruyucu ve önleyici çalışmalara rağmen aile bütünlüğünün sağlanamadığı durumlarda bireylerin yararı, özgürlüğün korunması varsa çocukların yüksek yararına yönelik karşılıklı uzlaşmanın sağlanması için danışmanlık, rehberlik ve hukuk hizmeti verilecek. Ayrıca ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılıp destek olunacak. (Kaynak: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı)