GAZİANTEP DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2021 - 17:59, Güncelleme: 17.01.2021 - 17:59

GAZİANTEP DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

​​​​​​​Gaziantep'te Başkan Fatma Şahin, Nohut Dürümü ile Menengiç Kahvesini de tescillediklerini ve herkesi gastronomi merkezi Gaziantep'e davet ettiğini duyurdu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tescillenmiş ürünlerinin müjdesini vererek herkesi bir kez daha Gaziantep'e davet etti. Alt ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal yaşama yönelik projeleri, şehre kazandırdığı hibeler, geleceği esas alan uygulamaları ve şehrin değerlerine sahip çıkması ile Gazianteplilerin gönüllerine yerleşen isim Başkan Fatma Şahin hafta sonu yine birbirinden güzel müjdeler verdi. Başkan Şahin bugün yaptığı açıklamasında Menengiç Kahvesi ve Nohut Dürümünün Gaziantep için tescillendiğini duyurdu. Başkan Şahin sosyal medyadan yaptığı değerlendirmesinde "Gaziantep’e gelenler bilir. Bizim bir menengiç kahvemizi bir de nohut dürümümüz var. Türk Patent ve Marka Kurumu hem nohut dürümü hem de menengiç kahvemizi tescilledi. Bunlarla beraber Gaziantep’e tescillenmiş ürün sayımız 38’e ulaştı. Artık pandemiden sonra bekliyoruz ikisini de tatmak için" ifadelerini kullandı. GAZİANTEP TESCİL ÜRÜN SAYISINI 38'E ÇIKARDI Gaziantep'in değerlerine yönelik gastronomide de aynı duyarlılığı gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile şu ana dek tescillenen ürünler ise şöyle: Antep Baklavası, Antep Beyranı, Antep Bulguru, Antepfıstığı Ezmesi, Antep Fıstığı, Antep Firiği, Antep İşi, Antep Katmeri, Antep Köy Kahkesi, Antep Kurabiyesi, Antep Kuruluk Patlıcanı, Antep Kutnu Kumaşı, Antep Meyan Şerbeti, Antep Muskası, Antep Pekmezi, Antep Peyniri, Antep Şiveydizi, AntepTırnaklı Pidesi, AntepUrmu Dut Şurubu, AntepYuvarlaması, Araban Sarımsağı, Gaziantep Bakır El İşlemeciliği, Gaziantep Lahmacunu, Oğuzeli Oğuzeli Narı, Gaziantep Sedef El İşlemeciliği, Gaziantep Yeşil Zeytin Böreği, Nizip Nanesi, Nizip Sabunu, Nizip Zeytinyağı, Menengüç, Nohut Dürümü. (www.akbelediyeler.com)

GAZİANTEP TESCİL ÜRÜN SAYISINI 38'E ÇIKARDI