7 İLDE KIRMIZI ALARM

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2020 - 13:41, Güncelleme: 06.07.2020 - 13:41

7 İLDE KIRMIZI ALARM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 ili tek tek paylaşarak bu illerdeki vaka sayılarındaki artışın devam ettiğini söyledi.
1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine giren Türkiye'de bazı illerde alınan tüm tedbirlere rağmen vatandaşların esnek davranması koronavirüs vaka sayılarında artışa neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak yaptığı paylaşımda 7 il için uyarılarda bulundu. Bakan Koca İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa ve Diyarbakır illerindeki vaka sayılarının giderek artış gösterdiğini söyledi. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. Tedbir varken, 'Bugün vefat eden sayısı' kanıksanacak tablo değil" ifadelerini kullandı. (www.akbelediyeler.com)