AZİZİYE'DE PANDEMİ HASSASİYETİ SÜRÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.12.2020 - 08:17, Güncelleme: 10.12.2020 - 08:17

AZİZİYE'DE PANDEMİ HASSASİYETİ SÜRÜYOR

​​​​​​​Aziziye'de Başkan Muhammed Cevdet Orhan, YBYK Aralık Pandemi Toplantısında ilçe genelinde yapılan uygulamaları ve devam eden çalışmaları aktardı.
Doğu Anadolu'da pandemi sürecinin en başarılı adreslerinden Aziziye'de Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kurumsal olarak üyesi oldukları Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Aralık Pandemi Sürecinde Yerel Yönetimlerin Deneyimleri Çevrimiçi Toplantısı'na katılarak yapılan çalışmaları aktardı. Pandemi sürecinde yerel statüde yapılan uygulamalar ve alınan önlemleri aktaran Başkan Orhan, sürecin atlatılması için tüm Aziziye olarak ortak paydada buluşmaya özen gösterdiklerini iletti. Başkan Orhan Çevrimiçi Toplantıda yaptığı değerlendirmesinde "Türkiye'nin doğusunda iklimi soğuk, bin 800 rakımlı ilçemizde Pandemi ile mücadelemize devam ediyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun almış olduğu kararlar neticesinde salgınla mücadele etmekteyiz. Elbetteki Yerel Yönetimler olarak bizlere de bu anlamda büyük işler düşmektedir. Özellikle salgının yayılmaması açısından sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen hususları bakımından da çok yoğun çalışmalarımız var. Salgın takip ekiplerimiz daire daire herkesin adresine giderek salgın ile ilgili ne durumda olduğunu kontrol etmektedir. Bizler de Aziziye Belediyesi olarak dezenfekte ve temizlik çalışmalarına çok ciddi anlamda önem vermekteyiz. Çünkü bu salgının en önemli hususlarından biri de bulaşın azaltılması vee salgının yayılmasının da engellenmesidir. Ümit ediyoruz ki aşı çalışması ile birlikte bu çalışmalarımız çok ciddi anlamda kolay olacaktır" ifadelerini kullandı. (www.akbelediyeler.com)