DEPREM KONUTLARININ YAPIMINA BAŞLANDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2020 - 12:33, Güncelleme: 19.08.2020 - 12:33

DEPREM KONUTLARININ YAPIMINA BAŞLANDI

Malatya Doğanyol'da Tarım Köy Projesi kapsamında planlanan deprem konutlarının yapımına başlandı.
Ocak ayında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya Doğanyol'da yaraları sarmak için  Poyraz ve Akkent mahallelerinde uygulamaya konulan Tarım Köy Projesi kapsamında deprem konutlarının yapımına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya genelinde bin 500 Tarım Köy Proje Uygulamasının gerçekleşeceğini müjdelemiş ve bin adet de kalıcı konut inşa edileceğini duyurmuştu. Aradan geçen zaman zarfı içerisinde fizibilite çalışmalarının gerçekleşmesinin ardından diğer ilçelerde olduğu gibi Doğanyol'da da uygulama start aldı. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, "Bu hususta sayın Bakanımız sayın Murat Kurum'a ve Milletvekillerimiz Öznur Çalık, sayın Bülent Tüfenkci, sayın Hakan Kahtalı ve sayın Ahmet Çakır'a teşekkür eder, saygı ve şükranlarımı sunarım" dedi. (www.akbelediyeler.com)