Malatya'nın en büyük camisi dualarla ibadete açıldı

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.08.2020 - 16:18, Güncelleme: 15.08.2020 - 16:18

Malatya'nın en büyük camisi dualarla ibadete açıldı

​​​​​​​Malatya Battalgazi'de ilin en büyük camisi olma özelliğine sahip 4 bin kişi kapasiteli Kernek Karagözlüler Camisi ibadete açıldı.
Malatya Battalgazi'de 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, taziye Kur'an kursu, erkek ve kadın ibadet alanlarının yer aldığı 4 bin kişilik kapasiteli Kernek Karagözlüler Camii, Cuma namazının ardından dualar eşliğinde hizmete sunuldu. 1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından Kernek meydanında yaptırılan ve 2018 yılında yıkılarak Hayırsever iş adamı Nüvit Karagözlü tarafından yeniden yaptırılan, Osmanlı mimarisi ile modern mimariyi bir araya getiren Kernek Karagözlüler Camisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Kaymakamı AbdulKadir Duran, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Taşdelen, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.   BAŞKAN GÜDER'DEN İŞADAMI NÜVİT KARAGÖZLÜLER’E TEŞEKKÜR Açılışta bir konuşma yaparak Caminin yapımında büyük emekleri olan işadamı Nüvit Karagözlüler’e teşekkür eden Güder “Medeniyetimize, kültürümüze baktığımızda içtimai hayatın cami merkezli olduğunu görüyoruz. İnsanlar bir yerde yerleşme kurduklarında önce ibadet mekanlarını kurmuşlar. Sosyal hayatı bu caminin etrafında inşa etmişler. Medeniyetimiz böyle bir medeniyet şükürler olsun ve camiiler sadece ibadet edilen mekanlar değil birçok işlevin olduğu mekanlardır” dedi.   ÇINAR: BU YAKLAŞIM TÜM İŞ İNSANLARINA ÖRNEK OLUR İNŞALLAH Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da Kernek Meydanına yeni bir cami kazandıran Karagözlüler ailesine teşekkür ederek, “Nüvit Karagöz ağabeyimizin yaptırdığı bu cami Malatya’mızın en nitelikli camilerinden birisi. Camimiz bölgenin ihtiyacına karşılayabilecek şekilde yapıldı. Çok fonksiyonel bir cami oldu. Cami alanı son derece güzel ve örnek olabilecek bir mimari gerçekleştirildi. İnşallah bu örnek diğer iş adamlarımıza örnek teşkil eder. Bu tür güzel eserlerin kazandırılmasında iş adamlarımıza büyük işler düşüyor. Bizlerde Yeşilyurt’umuzda başlattığımız kampanyamızla şu an devam eden 23 camimiz var” sözlerine yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından cami hep birlikte yapılan dualar eşliğinde hizmete sunuldu. (www.akbelediyeler.com)

BAŞKAN GÜDER'DEN İŞADAMI NÜVİT KARAGÖZLÜLER’E TEŞEKKÜR

ÇINAR: BU YAKLAŞIM TÜM İŞ İNSANLARINA ÖRNEK OLUR İNŞALLAH