MUŞ'TA KADINLARA POZİTİF AYRICALIK

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2021 - 13:19, Güncelleme: 09.10.2021 - 13:19

MUŞ'TA KADINLARA POZİTİF AYRICALIK

​​​​​​​Belediye Başkanı Feyat Asya’nın sosyal belediyecilik alanında şehre kazandırdığı önemli projelerden biri olan bilgi evleri amacına uygun faaliyet göstermeye devam ediyor.
İl Müftülüğü ile yapılan protokolle bilgi evlerinde görev yapan öğreticiler, katılımcılara temel dini bilgiler ile birlikte Kur’an-i Kerim okumayı öğretiyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğinde açılan halı dokuma, el sanatları, trikotoj, dikiş nakış gibi kurslarda ise el becerilerini geliştirip meslek sahibi olabiliyorlar. Bu faaliyetlerin yanı sıra bilgi evleri, öğrencilerin bilgisayar laboratuvarı ve kütüphanelerden istifade edebilecekleri, sınavlara hazırlanma ortamına da sahip. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Geçtiğimiz yıllarda ilimize kazandırdığımız bilgi evlerinde icra edilen etkinlikler ve kurslarla vatandaşlarımızın sosyal gelişimine katkı sunmaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin kendi evlerindeymiş gibi hareket edebilecekleri bir ortam oluşturduk. Paydaş kurumlarla işbirliği yaparak kadın vatandaşlarımıza yönelik birçok alanda kurslar açtık. Burada hemşehrilerimiz hem öğrenip hem de üretme fırsatı buluyorlar. Bazı kurslarımızda gördükleri kurslarla meslek sahibi olmalarına öncülük ediyoruz. Bu sayede aile bütçelerine de katkı sunabiliyorlar. Ayrıca üniversiteye hazırlanan veya normal eğitim süresince ders çalışmak isteyen çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik imkânlar mevcut. Burada güvenli sıcak bir ortamda geleceğe hazırlanabiliyorlar. Kendi alanında uzman eğitimcilerimiz, gençlerin desteğe ihtiyaç duyduğu anda hemen yanı başlarında onlara yardımcı oluyorlar. Bu tesislerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Gençlik Spor Bakanlığımız ile yaptığımız protokol çerçevesinde 4 farklı mahallemizde de bilgi evlerimizin işleyişine yakın gençlik ve etüt merkezleri yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.