MİDYAT'TAN BİR GÜZEL HABER DAHA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2021 - 23:18, Güncelleme: 21.08.2021 - 23:18

MİDYAT'TAN BİR GÜZEL HABER DAHA

Midyat Telkârisi başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Geleneksel Ürün Adı ve Coğrafi İşaret Bülteninde yayımlanıp tescillendi.
Midyat yerel kültürünü ayakta tutmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çalışmalarına devam eden Veysi Şahin Başkanlığındaki Midyat Belediyesi'nden bir müjdeli haber daha gündeme yansıdı. Yapılan açıklamaya göre “Midyat Telkârisi” başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Geleneksel Ürün Adı ve Coğrafi İşaret Bülteninde yayımlanıp tescillendi. Kaymakamlığın iş birliğiyle yapılan başvurunun tescillenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Veysi Şahin, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar ve Belediye bünyesinde çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Tescil sonucunu "Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye açıklayan Başkan Şahin, benzer başvuruların devam ettiğini ve Midyat yerel kültürünü yaşatmak için kurslar düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi. (www.akbelediyeler.com)