SİVAS ORTAK PAYDADA BULUŞUYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2021 - 13:53, Güncelleme: 01.04.2021 - 13:53

SİVAS ORTAK PAYDADA BULUŞUYOR

​​​​​​​Sivas'ta Başkan Hilmi Bilgin halkın talep ve isteklerine en uygun çözüm yollarını üretmek amacıyla Mahalle Meclisi Toplantılarına star verdi.
Sivas'ta ortak akıl ve istişare anlayışıyla Belediye Başkanı Hilmi Bilgin öncülüğünde düzenlenecek toplantıların ilki; Diriliş, Mimar Sinan, Kümbet, Emek, Tuzlugöl ve Selçuklu Mahallelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantıda; Başkan Bilgin’in yanı sıra Başkan Yardımcılarımız Levent Olgun, Ahmet Duman, Necmettin Yılmaz, Bekir Sıtkı Eminoğlu, Kayhan Işık, Özbelsan Genel Müdürümüz Ahmet Kuzu ve ilgili birim müdürleri de hazır bulundu. Ortak ihtiyaçların belirlenmesi, karar süreçlerine halkın katılım sağlaması ve dolaylı olarak yaşam kalitesinin geliştirilmesi amaçlanan toplantıya; cami imamları, cami dernek başkanları, muhtarlar, azalar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, AK Parti mahalle başkanları ve site yöneticileri gibi geniş bir yelpazeden katılımcı iştirak etti. Başkan Hilmi Bilgin; “Katılımcı belediyecilik anlayışıyla, ortak akıl ve istişareyle ‘Bismillah’ diyerek başladığımız görevimizi demokratik bir ortamda yönetmek, birlikte yaşadığımız, havasını soluduğumuz memleketimize daha iyi hizmet verebilmek, sorun ve sıkıntıları birlikte çözebilmek, şeffaf belediyecilik ilkesiyle sizlerle beraber sultan şehrimize katma değer katan projelere imza atabilmek için sık sık siz hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Şehrimizin dinamiklerini harekete geçirmek için mahalle bazlı çalışmalarımızda Mahalle Meclisi toplantısını da önemsiyoruz.” dedi. “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı 66 mahallemizle de gerçekleştirerek doğru zamanda doğru yerde olmayı doğru çalışmalara imza atarak şehrimizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermeyi amaçlıyoruz.” diyen Başkanımız Bilgin, “Bu amaçla bugün sizlerle bir araya geldik. Birbirine yakın ve bağlı mahallelerimizle ortak sorunlarını konuşabilmek ve çözüm üretebilmek adına Diriliş, Mimar Sinan, Kümbet, Emek, Tuzlugöl ve Selçuklu Mahallelerimizde yaşayan din görevlilerimiz, mahalle başkanlarımız, okul aile birliği başkanları, okul müdürlerimiz, site yöneticilerimiz, muhtarlar ve azalarımızla ortak payda da buluşabilmek için bir aradayız. Belediye Başkan Yardımcılarımız, Özbelsan Genel Müdürümüz ve tüm birim müdürlerimizle birlikte sizlerle istişarelerde bulunmak sizleri dinlemek için buradayız.” ifadelerine yer verdi. (Kaynak: Sivas Belediyesi Basın Müdürlüğü)

(Kaynak: Sivas Belediyesi Basın Müdürlüğü)