PEYGAMBERLER ŞEHRİNDEN BEKLENEN MESAJ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2020 - 16:06, Güncelleme: 11.07.2020 - 16:06

PEYGAMBERLER ŞEHRİNDEN BEKLENEN MESAJ

​​​​​​​Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili Güneydoğu'dan beklenen mesaj tam da isminden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den geldi.
Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili Türkiye genelinden önemli isimlerin üst üste memnuniyet içeren ifadeleri sosyal medyada geniş yer buluyor. Bu anlamda Güneydoğu'da halka yönelik hizmetleri ile ön plana çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de "Yarım kalmış hayalimiz, işte şimdi tamamlansın" ifadesi Başkent Ankara'da da geniş yankı buldu. Belediyecilikte Güneydoğu'nun sözcüsü haline gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ayasofya ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde "Minarelerinde ezan, kubbende Kur’an, semalarında selalar yankılansın. Yarım kalmış hayalimiz, işte şimdi tamamlansın. Kır zincirlerini, vakit senin vaktin! Saflarında omuz tutacağız, büyük fethin sembolü bugünü hep hatırlayacağız!" dedi.   MANEVİYAT ŞEHRİNDEN BEKLENEN AÇIKLAMA Peygamberler şehri olarak bilinen ve son bir yılda tarih ve ören turizminde atağa geçen medeniyetler şehri Şanlıurfa'dan gelen bu mesaj, şehrin dokusu itibariyle ayrı bir anlam taşıyor. Hz. İbrahim Peygamberin şehrinden Başkan Beyazgül aracılığıyla gelen bu sesleniş Ayasofya'dan yükselecek ezan sesine özlem duyan tüm Türkiye'nin yüreklerine adeta su serpti. Başkan Beyazgül'ün  "Yarım kalmış hayalimiz, işte şimdi tamamlansın" ifadesi Ankara'da günün en çok tekrarlanan cümlesi oldu. (www.akbelediyeler.com)

MANEVİYAT ŞEHRİNDEN BEKLENEN AÇIKLAMA