'AKILLI ŞEHİRLER'DE GAZİANTEP FARKI

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2021 - 09:55, Güncelleme: 05.01.2021 - 09:55

'AKILLI ŞEHİRLER'DE GAZİANTEP FARKI

​​​​​​​Gaziantep'te Başkan Fatma Şahin, 'Akıllı Şehirler Projesi'nde Finansman Desteği Sözleşmesi Protokolüne imzayı attı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde “Akıllı Şehirler Projesi” çerçevesinde Bilişim Koordinasyon Merkezi Finansman Desteği Sözleşmesi Protokol Töreni düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan proje için toplandıklarını belirterek, “Kurulacak ‘Veri Koordinasyon Merkezi’yle bütün bilgiler bir arada toplanarak takibi yapılıp hızlı koordinasyon ile çözüm üretilecek” dedi. Küresel dünyanın gerekliliklerine uygun bir şehir profili ortaya çıkarmak amacıyla tektolojik altyapıyı güçlendiren çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi,  İKA iş birliğinde yeni yılın ilk ‘Akıllı’ protokolüne imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında “Gaziantep Akıllı Kent Veri Koordinasyon Merkezi” mali sözleşmesi için adımlar atıldı. Kurulacak merkezle sağlık, ulaşım, trafik, imar ve turizm gibi birçok alanda teknolojik imkanlar kullanılarak planlanıp takip edilebilen çalışmalar yapılacak. Ayrıca merkez içinde kurulacak yazılım okulu ile birlikte bölgenin bilişim sektöründe ihtiyaç duyduğu tecrübeli insanlar yetiştirilecek. (Kaynak: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı)