MANGALA UNESCO LİSTESİNDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2020 - 18:05, Güncelleme: 20.12.2020 - 18:05

MANGALA UNESCO LİSTESİNDE

​​​​​​​Şanlıurfalıların vazgeçilmez oyunu UNESCO Listesine girdi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da mangala oyunu için turnuva düzenleyeceklerini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Mangala oyununu dünya mirası olarak kayıtlara geçirdiği müjdesini verdi. Şanlıurfa ve ilçelerinin vazgeçilmez oyunu olan Mangala ile ilgili gelişme sevinçle karşılanırken, Bakan Ersoy yatığı duyuruda "Yaşatılmasına ve tanıtılmasına büyük önem verdiğimiz kültürel değerlerimizin, insanlığın ortak mirası olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. BİR MÜJDE DE BAŞKAN KUŞ'TAN Eyyübiye değerlerinin yaşatılması için girişimlerine devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da Bakan Ersoy'un müjdeli haberini paylaşarak Mangala oyununa öncülük edeceklerini söyledi. Süreç içerisinde ilçedeki parklarda vatandaşların sıklıkla oynadığı Mangala oyununu birebir takip ederek sürekli olarak tanıtım amaçlı paylaşımlarda bulunan Başkan Mehmet Kuş, "Eyyübiye Belediyesi olarak, UNESCO Dünya Mirası listesine giren Mangala'yı destekleyip, pandemi sonrası turnuvaya öncülük edeceğiz" dedi. Başkan Kuş'un bu yöndeki yaklaşımı ilçe halkı tarafından da takdirle karşılandı. Eyyübiyeliler Başkan Kuş'un ilçenin tanıtımına büyük katkıda bulunduğunu belirterek yerel yönetim anlamında Başkan Buş ve ekibinden memnun olduklarını belirttiler. (www.akbelediyeler.com)

BİR MÜJDE DE BAŞKAN KUŞ'TAN