SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ NETLEŞİYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2020 - 08:56, Güncelleme: 08.07.2020 - 08:56

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ NETLEŞİYOR

Sosyal medya düzenlemesinde Ankara "Yasaklayarak değil, toplumsal talepleri görerek adım atılacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta "Bu mecrayı düzene sokmak şart" dediği sosyal medya ile ilgili yapılması beklenen düzenleme netleşmeye başladı. Buna göre hiçbir sosyal medya platformu kapatılmayacak ancak düzenlemede taleplere göre adım atılacak ve gizliliği ihlal eden içerikler 72 saatte kaldırılacak.   3 MODEL ÜZERİNDE DURULMUŞTU Düzenlemenin ilk ele alındığı günlerde gündeme gelen Almanya, Fransa ve ABD'de modeli üzerinden yola çıkılarak bir taslak hazırlanıyor.Böylelikle sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilik açmaları, 30 gün içinde temsilci bildirme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi halinde, sitenin internet bant genişliğinin belli oranlarda daraltılması öngörülüyor. Ulusal basında da geniş yer bulan haberlere göre kişilerin başvurusu halinde suç teşkil eden içerikler ile kişisel veri ve özel hayatın gizliliğini ihlal eden içeriklerin 72 saat içinde kaldırılması gibi düzenlemeler yer alıyor.   EN BÜYÜK SIKINTI TWİTTER'DA Ankara kulisleri en fazla sıkıntının yaşandığı sosyal medya uygulaması Twitter başta olmak üzere diğer sosyal medya kaynaklarının Türkiye'de hukuki ve mali sorumluluk üstlenmelerinin gerektiğini kaydediyor. Ankara "Yasaklayarak değil, toplumsal talepleri görerek adım atılacak. İnternet coğrafyasını yok saymak mümkün değil. Kaçınılmaz olarak yönetmeniz gerekiyor. Bunlara yönelik yasal zemin oluşturmak gerekiyor" görüşünü dile getiriyor. (www.akbelediyeler.com)

3 MODEL ÜZERİNDE DURULMUŞTU

EN BÜYÜK SIKINTI TWİTTER'DA