KARAKOÇAN'DA ÖRNEK PROJE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2020 - 14:37, Güncelleme: 10.11.2020 - 14:37

KARAKOÇAN'DA ÖRNEK PROJE

​​​​​​​Bölgesel Kalkınmanın yerelden başladığının bilincinde olan Ayhan Akbaba Başkanlığındaki Karakoçan Belediyesi'nin lavanta bahçesi ilçe ekonomisine katkı sunacak.
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın katkılarıyla Karakoçan'da kurulan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük lavanta dikiminin yapıldığı 36 bin metrekarelik bahçeye 25 bin adet lavanta fidesi dikildi. Ayhan Akbaba Başkanlığındaki Karakoçan Belediyesi'nin "Lavanta Bitkisi Çeşitlerinin Yetiştirilmesi Projesi"yle ilgili proje kapsamında gerçekleştirilen dikimin ilçe ekonomisine büyük katkı sunacağı belirtiliyor. Katma değeri yüksek lavanta bahçesi ile lavanta bitkisinin bilinirliğinin arttırılması ve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hedeflenirken çalışma ile ilgili sosyal medyadan bir değerlendirme yapan Başkan Ayhan Akbaba, "Karakoçan Belediyesi Lavanta Bahçesi ilçemize hayırlı olsun" dedi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen de geçtiğimiz ay Karakoçan'a gitmiş ve yapım aşamalarını bizzat yerinde incelemişti. DAP Başkanı Demirdöğen, Karakoçan Belediyesi'nin projesinin diğer ilçelere de örnek olmasını dilemiş ve Başkan Akbaba'yı tebrik etmişti. (www.akbelediyeler.com)