SAMSAT BUNU ÇOKTAN HAK ETTİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.10.2020 - 14:53, Güncelleme: 23.10.2020 - 14:53

SAMSAT BUNU ÇOKTAN HAK ETTİ

​​​​​​​Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat'ın girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Samsat'a turizm belgesi verildi.
Tarihte Kommagene Krallığının merkezi olan, Roma döneminde ise ilim merkezi haline gelen, Selçuklu ve Osmanlı döneminde Sancak merkezi, eski dönemlere ait saraylar, su kemerleri, kaleler, türbeler bulunan Atatürk Baraj gölünün kıyısında üç tarafı sularla çevrili olan Samsat tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkatleri çekiyor. Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat’ın turizmin canlanması adına yaptığı önemli çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. BAŞKAN FIRAT'TAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR Belediye Başkanı Halil Fırat, belgenin Samsat’ın gelişimi adına önemli hamle olarak gördüklerini belirterek "Samsat’ımızın gelişmesinde büyük katkı sağlayacak Turizm Bölgesi belgemizi aldık. Yatırımların, teşviklerin artması, kalkınmamızın hızlanması adına çok büyük önem arz eden bu belgeyi almamızda yardımlarından dolayı başta Sayın Ahmet Aydın olmak üzere tüm vekillerimize sonsuz teşekkürler" dedi. Başkan Fırat "Samsat ilçemiz birçok tarihi değerlere ve doğal güzelliklere sahip olması, bu özellikleri ile önemli bir turizm bölgesi niteliğinde olması nedeniyle turizm bölgesi olması adına bir belge talep etmiştik. Aldığımız bu belge ilçemiz adına önemli bir adımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN FIRAT'TAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR