AKSARAY'DA HALKIN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Ömrünü tamamlamış asbest boruların değişimi şehrin birçok noktasında kısmi olarak yapılıyor. Kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunmak için mevcut bulunan eski asbest boruları daha sağlıklı ve kaliteli polietilen borularla değiştiriliyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile yıl boyunca sürdürülen içme suyu borusu değiştirme çalışmalarına bugün Nakkaş Mahallesinde devam edildi.

Belediye ekipleri, Nakkaş mahallesinde bulunan 2692-2867-6682-2694 no’lu sokaklarda çalışma başlattı. Başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında toplamda 1700 metre asbest içme suyu hattının yenilenmesi planlanıyor.

Çalışmaların başlatıldığı bölgede bugün itibari ile 900 metre asbest boru yerine polietilen boru ile değiştirildi. Edinilen bilgiye göre bu bölgenin kalan kısmının değişimi için çalışmaların devam edeceği belirtildi.