AKSARAY'DA HALKIN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2020 - 14:12, Güncelleme: 21.08.2020 - 14:12

AKSARAY'DA HALKIN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu hizmeti sunabilmek için ömrünü tamamlamış asbest boruları, yeni nesil polietilen borularla değiştirmeye devam ediyor.
Ömrünü tamamlamış asbest boruların değişimi şehrin birçok noktasında kısmi olarak yapılıyor. Kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunmak için mevcut bulunan eski asbest boruları daha sağlıklı ve kaliteli polietilen borularla değiştiriliyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile yıl boyunca sürdürülen içme suyu borusu değiştirme çalışmalarına bugün Nakkaş Mahallesinde devam edildi. Belediye ekipleri, Nakkaş mahallesinde bulunan 2692-2867-6682-2694 no’lu sokaklarda çalışma başlattı. Başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında toplamda 1700 metre asbest içme suyu hattının yenilenmesi planlanıyor. Çalışmaların başlatıldığı bölgede bugün itibari ile 900 metre asbest boru yerine polietilen boru ile değiştirildi. Edinilen bilgiye göre bu bölgenin kalan kısmının değişimi için çalışmaların devam edeceği belirtildi.