KOCAELİ'DEN ÖRNEK BİR UYGULAMA DAHA

Büyükşehirler 12.07.2023 - 18:14

KOCAELİ'DEN ÖRNEK BİR UYGULAMA DAHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen, “Yeni Nesil Teknolojik Sistem Organomineral Topraksız Tarım Ar-Ge Serası’nın tanıtımı yapıldı.
Darıca’daki törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkan Vekili İsmail Ramazanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Ziraat Odası Başkanları, tarım kooperatiflerinin yöneticileri ve çiftçiler katıldı. Yeni sistemle yetiştirilen domateslerin ilk hasadı, Başkan Tahir Büyükakın ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. YÜKSEK VERİM, KALİTELİ ÜRÜN Büyükşehir Belediyesi’nce, Darıca ilçesinde kaymakamlığa ait alanda kurulan 1000 metrekarelik Ar-Ge serasında, topraksız tarımda gelir seviyesini artırıcı alternatif ürün projeleri uygulanıyor. Topraksız tarımda üretim, modern seralarda yıl boyunca yapılabildiği için yüksek verim ve kaliteli ürün elde edilebilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğinde, Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen projede başta domates olmak üzere farklı ürünlerin gelişimi, dikimden hasat aşamasına kadar takip ediliyor. Topraksız tarımda üreticilerin gelir seviyesini artırıcı alternatif ürünleri belirlemeye yönelik projenin aşamaları çiftçilerle paylaşılıyor. Ak Belediyeler Medya Ajansı

YÜKSEK VERİM, KALİTELİ ÜRÜN

Ak Belediyeler Medya Ajansı