BAŞKAN ARIKAN DEPREM ÇALIŞTAYINDA

İller (Ak Belediyeler Medya Ajansı) - Ak Belediyeler Reklam Medya Tanıtım Platformu | 06.05.2024 - 15:00, Güncelleme: 06.05.2024 - 15:00

BAŞKAN ARIKAN DEPREM ÇALIŞTAYINDA

‘Bingöl Deprem Çalıştayı’nda konuşan Belediye Başkanı Erdal Arıkan depreme hazırlık konusunda dirençli şehirlerin oluşturulması gerektiğini söyledi.
Bingöl’de düzenlenen Deprem Çalıştayı yoğun katılı bir araya getirdi. Çalıştayta tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Erdal Arıkan “Dirençli ve güvenli şehirler inşa etmenin bilincinde olmamız gerekiyor. Sadece bina inşa eden değil, yaşam alanları inşa eden bir anlayışla hareket etmemiz gerekiyor. Bu ertelenemez bir zorunluluk olmuştur. Doğal afetler ve riskler sadece depremle sınırlı değildir. Sel, kuraklık, iklim değişikliği ve su krizi doğal afetler ve risklere karşı da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte mikrobölgeleme çalışmasını başlattık. Bu çalışma kapsamında Bingöl Merkez, Karlıova ve Yedisu ilçelerimizde çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar tamamlandığında şehrimizin tüm zemininin röntgenini çekmiş olacağız. Bundan böyle yapılaşmayı da buna göre yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bingöl HABERİ