YOZGAT'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.02.2021 - 14:08, Güncelleme: 25.02.2021 - 14:08
 

YOZGAT'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI

Yozgat'ın çehresini değiştirecek “Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi” projesinde büyük ilerlemeler kaydedildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Umut Naci Baykan, Daire Başkanı Turgay Albayrak ve GEDAŞ Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedat Çiftçi’den oluşan heyet Yozgat'ı ziyaret ederek proje alanını yerinde inceledi. “TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ YIKILACAK” Heyet, Belediye Başkanı Celal Köse ile proje üzerine belediyede toplantı gerçekleştirdikten sonra Toprak Mahsülleri Ofisi ve Menekşe Evlerini yerinde ziyaret ederek hak sahipleri ile bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında fiziki olarak ilk adım bir hafta sonra atılacak. TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan sonra, ofis binalarının yıkımı belediye tarafından gerçekleştirilecek. “HEMŞEHRİLERİMİZİN YENİ GÖZDESİ” Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Celal Köse, “Bugün Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi projemizde büyük ilerlemeler kaydettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen ve beraberindeki heyetle belediyemizde bir araya gelerek çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Genel Müdürümüzün talimatları sonrası hak sahiplerimize konut teslimine kadar 810 TL kira desteği, kiracılara 1620 TL taşınma desteği vereceğiz. Ayrıca rezerv alanların bulunduğu TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan bir hafta sonra yıkımlara başlayacağız. 301 konut, 27 işyeri, 379 araçlık açık otoparkın bulunduğu büyük projemiz şehrimizin çehresini değiştirecek, hemen karşısında inşa edeceğimiz Millet Bahçesi de devasa yeşil alanlarıyla hemşehrilerimizin yeni gözdesi olacaktır. Vizyon projemizde bizlere destek olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Anayasa Komisyonu Başkanımız Milletvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a, Seçim İşleri Başkan Yardımcımız Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer’e şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. El ele yeni Yozgat’ı inşa edecek, şehrimizi ileri taşıyacağız” dedi. (Kaynak: Yozgat Belediyesi Basın Müdürlğü)  
Yozgat'ın çehresini değiştirecek “Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi” projesinde büyük ilerlemeler kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Umut Naci Baykan, Daire Başkanı Turgay Albayrak ve GEDAŞ Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedat Çiftçi’den oluşan heyet Yozgat'ı ziyaret ederek proje alanını yerinde inceledi.

“TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ YIKILACAK”

Heyet, Belediye Başkanı Celal Köse ile proje üzerine belediyede toplantı gerçekleştirdikten sonra Toprak Mahsülleri Ofisi ve Menekşe Evlerini yerinde ziyaret ederek hak sahipleri ile bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında fiziki olarak ilk adım bir hafta sonra atılacak. TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan sonra, ofis binalarının yıkımı belediye tarafından gerçekleştirilecek.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN YENİ GÖZDESİ”

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Celal Köse, “Bugün Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi projemizde büyük ilerlemeler kaydettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen ve beraberindeki heyetle belediyemizde bir araya gelerek çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Genel Müdürümüzün talimatları sonrası hak sahiplerimize konut teslimine kadar 810 TL kira desteği, kiracılara 1620 TL taşınma desteği vereceğiz. Ayrıca rezerv alanların bulunduğu TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan bir hafta sonra yıkımlara başlayacağız. 301 konut, 27 işyeri, 379 araçlık açık otoparkın bulunduğu büyük projemiz şehrimizin çehresini değiştirecek, hemen karşısında inşa edeceğimiz Millet Bahçesi de devasa yeşil alanlarıyla hemşehrilerimizin yeni gözdesi olacaktır. Vizyon projemizde bizlere destek olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Anayasa Komisyonu Başkanımız Milletvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a, Seçim İşleri Başkan Yardımcımız Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer’e şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. El ele yeni Yozgat’ı inşa edecek, şehrimizi ileri taşıyacağız” dedi.

(Kaynak: Yozgat Belediyesi Basın Müdürlğü)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.