YOZGAT DÖRT GÖZLE BU PROJENİN BİTMESİNİ BEKLİYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2020 - 01:41, Güncelleme: 08.08.2020 - 01:41
 

YOZGAT DÖRT GÖZLE BU PROJENİN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.
Yozgat'a büyük değer katması beklenen ve pist uzunluğunun 2 Bin 600 metre olacağı Yozgat Havalimanı inşaatının çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı ve AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, 2022 yılında bitmesi planlanan havalimanı inşaatını inceledi.  Tamamlandığında Yozgat'a ve çevre illere önemli bir katma değer sağlayacak olan Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Köse ve Yozvat Valisi Polat ile beraberindekileri, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan havalimanının,493.563.125 liraya mal olması bekleniyor.  Söz konusu havalimanı yapıldığı takdirde sadece Yozgat'a değil, başta Çorum olmak üzere çevre illere de ulaşım açısından kolaylık sağlanacağı düşünülmektedir. Bittiğinde Yozgat şehir merkezine 25 kilometre, Çorum şehir merkezine ise 95 kilometre uzaklıkta olacaktır. Hızlı tren bağlantısı bulunacak olan havalimanı tamamlandıktan sonra Yozgat-Ankara arası 2.5 saat süren mesafenin 50 dakikaya inmesi planlanmaktadır. (www.akbelediyeler.com)           
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Yozgat'a büyük değer katması beklenen ve pist uzunluğunun 2 Bin 600 metre olacağı Yozgat Havalimanı inşaatının çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı ve AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Kürşat Kılıç, 2022 yılında bitmesi planlanan havalimanı inşaatını inceledi. 

Tamamlandığında Yozgat'a ve çevre illere önemli bir katma değer sağlayacak olan Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Köse ve Yozvat Valisi Polat ile beraberindekileri, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan havalimanının,493.563.125 liraya mal olması bekleniyor. 

Söz konusu havalimanı yapıldığı takdirde sadece Yozgat'a değil, başta Çorum olmak üzere çevre illere de ulaşım açısından kolaylık sağlanacağı düşünülmektedir. Bittiğinde Yozgat şehir merkezine 25 kilometre, Çorum şehir merkezine ise 95 kilometre uzaklıkta olacaktır. Hızlı tren bağlantısı bulunacak olan havalimanı tamamlandıktan sonra Yozgat-Ankara arası 2.5 saat süren mesafenin 50 dakikaya inmesi planlanmaktadır.

(www.akbelediyeler.com)

 

        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.