YILMAZ DIŞ POLİTİKAYI ÖZETLEDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2020 - 14:06, Güncelleme: 16.08.2020 - 14:06
 

YILMAZ DIŞ POLİTİKAYI ÖZETLEDİ

​​​​​​​Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye daha adaletli bir yapıdan ve mazlumlardan yana duruyor" dedi.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından video konferans yoluyla düzenlenen "19. Yılında AK Parti Sempozyumu" web paneli gerçekleştirildi. SETA Dış Politika Araştırmaları Direktörü Muhittin Ataman'ın moderatörlük yaptığı Dış Politika oturumuna, Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Ufuk Ulutaş ve SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Murat Yeşiltaş katıldı. Konuşmasına AK Parti'nin 19. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "AK Parti iktidara geldiğinden beri değişimci, reformcu bir parti oldu. AK Parti'nin dış politikasını anlamak için demokrasi, hukuk, ekonomi ve daha birçok alanda yaptıklarını dikkate almamız gerekir." dedi. Yönetimde ciddi bir reform yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğine dikkati çeken Yılmaz, dış politikada ve koronavirüs salgınının yönetiminde bu değişimin yansımalarının görüldüğünü belirtti. AK Parti'nin girişimci ve insani dış politika çerçevesi oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin yumuşak güç araçlarıyla bölgesini ve dünyayı etkileyen bir ülke olduğunun altını çizdi. Yılmaz, Türkiye'nin dünyada daha adaletli bir yapıyı savunduğunu ve mazlumlardan yana olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' sözü bu durumu aslında özetliyor." diye konuştu. AK Parti'den önce dış ilişkiler denildiğinde akla sadece Dışişleri Bakanlığının geldiğini kaydeden Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde bugün TİKA, YTB, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü, AFAD ve Kızılay gibi birçok kurum ile dış politikanın kurumsal çeşitlilik kazandığını belirtti. Yılmaz, bu dönemde liderliğin ön plana çıktığını, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde proaktif bir politika izlediğini ve Suriye, Libya, Irak meseleleri gibi bölgesel konularda inisiyatifler alındığını dile getirdi. Bölgesinde etkili, oyun kuran ve oyun bozan, sahada ve masada ağırlığını koyan bir Türkiye olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu yaklaşım Türkiye'yi üst lige çıkardı. Üst lige çıkınca rakipleriniz de ona göre şekilleniyor. Türkiye, bunun getirdiği meydan okumalarla uğraşıyor." ifadelerini kullandı. (Kaynak: wwww.akparti.org.tr)
​​​​​​​Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye daha adaletli bir yapıdan ve mazlumlardan yana duruyor" dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından video konferans yoluyla düzenlenen "19. Yılında AK Parti Sempozyumu" web paneli gerçekleştirildi. SETA Dış Politika Araştırmaları Direktörü Muhittin Ataman'ın moderatörlük yaptığı Dış Politika oturumuna, Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Ufuk Ulutaş ve SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Murat Yeşiltaş katıldı. Konuşmasına AK Parti'nin 19. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "AK Parti iktidara geldiğinden beri değişimci, reformcu bir parti oldu. AK Parti'nin dış politikasını anlamak için demokrasi, hukuk, ekonomi ve daha birçok alanda yaptıklarını dikkate almamız gerekir." dedi.

Yönetimde ciddi bir reform yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğine dikkati çeken Yılmaz, dış politikada ve koronavirüs salgınının yönetiminde bu değişimin yansımalarının görüldüğünü belirtti.

AK Parti'nin girişimci ve insani dış politika çerçevesi oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin yumuşak güç araçlarıyla bölgesini ve dünyayı etkileyen bir ülke olduğunun altını çizdi. Yılmaz, Türkiye'nin dünyada daha adaletli bir yapıyı savunduğunu ve mazlumlardan yana olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' sözü bu durumu aslında özetliyor." diye konuştu.

AK Parti'den önce dış ilişkiler denildiğinde akla sadece Dışişleri Bakanlığının geldiğini kaydeden Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde bugün TİKA, YTB, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü, AFAD ve Kızılay gibi birçok kurum ile dış politikanın kurumsal çeşitlilik kazandığını belirtti. Yılmaz, bu dönemde liderliğin ön plana çıktığını, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde proaktif bir politika izlediğini ve Suriye, Libya, Irak meseleleri gibi bölgesel konularda inisiyatifler alındığını dile getirdi.

Bölgesinde etkili, oyun kuran ve oyun bozan, sahada ve masada ağırlığını koyan bir Türkiye olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu yaklaşım Türkiye'yi üst lige çıkardı. Üst lige çıkınca rakipleriniz de ona göre şekilleniyor. Türkiye, bunun getirdiği meydan okumalarla uğraşıyor." ifadelerini kullandı.

(Kaynak: wwww.akparti.org.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.