ÜRETİCİYE DEV DESTEK

Büyükşehirler 29.04.2023 - 17:11
 

ÜRETİCİYE DEV DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından arı yetiştiricilerine arı koruyucu ilaç ve giysi, hayvan yetiştiricileri içinse yem desteği sağlandı.
Bu kapsamda  Gaziantep sınırları içerisinde Arı Yetiştiriciler Birliğine kayıtlı 767 üreticiye dış parazitlere karşı arıların savunmasını güçlendirmek, daha sağlıklı, daha güçlü hale getirip hastalıklara karşı dirençlerin artırmak ve kanatsız arı çıkmasını en aza indirmek için 10 bin paket varoa ve 6 bin adet nosema koruyucu ilaç dağıtımı yapıldı.  Bunun yanı sıra arıların bakımını kolaylaştırmak ve üreticilerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak amacıyla 767 maske, 767 körük ve 767 adet eldiven yüzde 100 hibe ile dağıtıldı. Diğer yandan hayvan yetiştiricilerini de unutmayan Büyükşehir, yine kent içerisindeki kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerini desteklemek için ve üretime teşvik etmek amacıyla 11 bin 190 büyükbaş işletme, bin 350 küçükbaş işletmesi olmak üzere toplam 12.540 işletmeye hayvan sayılarına göre 7 bin 579,500 kg yem yüzde 50 hibe ile 9 ilçedeki hayvan üreticilerine dağıtıldı. Ak Belediyeler Medya Ajansı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından arı yetiştiricilerine arı koruyucu ilaç ve giysi, hayvan yetiştiricileri içinse yem desteği sağlandı.

Bu kapsamda  Gaziantep sınırları içerisinde Arı Yetiştiriciler Birliğine kayıtlı 767 üreticiye dış parazitlere karşı arıların savunmasını güçlendirmek, daha sağlıklı, daha güçlü hale getirip hastalıklara karşı dirençlerin artırmak ve kanatsız arı çıkmasını en aza indirmek için 10 bin paket varoa ve 6 bin adet nosema koruyucu ilaç dağıtımı yapıldı.  Bunun yanı sıra arıların bakımını kolaylaştırmak ve üreticilerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak amacıyla 767 maske, 767 körük ve 767 adet eldiven yüzde 100 hibe ile dağıtıldı. Diğer yandan hayvan yetiştiricilerini de unutmayan Büyükşehir, yine kent içerisindeki kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerini desteklemek için ve üretime teşvik etmek amacıyla 11 bin 190 büyükbaş işletme, bin 350 küçükbaş işletmesi olmak üzere toplam 12.540 işletmeye hayvan sayılarına göre 7 bin 579,500 kg yem yüzde 50 hibe ile 9 ilçedeki hayvan üreticilerine dağıtıldı.

Ak Belediyeler Medya Ajansı

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.