TRT'DEN ADIYAMAN TANITIM FİLMİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2021 - 09:11, Güncelleme: 12.03.2021 - 09:11
 

TRT'DEN ADIYAMAN TANITIM FİLMİ

​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın girişimleri ile TRT tarafından ‘Adıyaman Tanıtım Filmi’ için ilk adım atıldı.
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan ve sınırları içerisinde onlarca tarihi ve turistik değeri barındıran Adıyaman’ın tüm dünyaya tanıtılması için yaptığı görüşmelerden sonuç almaya başladı. Son olarak konu ile ilgili Ankara’da ziyaret ederek Adıyaman’ın tanıtımı için destek istediği TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den olumlu yanıt alan Başkan Kılınç, Belediye ve TRT işbirliğinde hazırlanması planlanan ‘Adıyaman Tanıtım Filmi’ görüşmeleri için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım’ı makamında ağırladı. UNESCO tarafından Dünyanın 7. Harikası olarak kabul edilen ‘Altın Elma’ ödüllü Nemrut Dağı başta olmak üzere onlarca tarihi ve turistik değeri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman’ın tüm dünya tarafından tanınması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını söyleyen ve bu amaçla gerek ulusal ve uluslararası basın temsilcilerinden, gerekse dünya çapında söz sahibi olan turizm sektörü temsilcilerinden destek isteyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ilk desteği TRT’den aldı. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiği TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den Adıyaman’ın tanıtımı için Adıyaman Belediyesi olarak yapacakları çalışmalara destek isteyen Başkan Kılınç bu talebi üzerine harekete geçen TRT, Adıyaman için ilk adımı attı. Adıyaman Tanıtım filmi için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım, Başkanımızla bir görüşme yapıp, kentte incelemelerde bulundu. Adıyaman temasları öncesi Başkanımızı makamında ziyaret eden Genel Müdür Müşaviri Yıldırım, Adıyaman’ın bir medeniyet kenti olduğunu söyledi. Başkanımız ise yapılan ziyaretten ve hazırlanması planlanan tanıtım filminden dolayı TRT Genel Müdür Müşaviri Ahmet Muhsin Yıldırım nezdinde TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e ve tüm TRT çalışanlarına teşekkür ederek, “Kadim bir bölgede yer alan Adıyaman’ımız, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış eşsiz bir kenttir. Sınırları içerisinde Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü ve daha birçok önemli tarihi yapıyı barındıran kentimiz, aynı zamanda bir inanç merkezi konumundadır. Özellikle sahabe efendilerimizden olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ilimiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Gerek tarihi yerlerimizin, gerek inanç merkezlerimizin, gerekse kültürümüzün tüm dünya tarafından tanınması için geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiğimiz TRT Genel Müdürümüz İbrahim Eren beyden destek istemiştik. Kendileri de bu talebimize olumlu yaklaşarak hızlı bir şekilde desteklerini sundular. Bu sıcak ilgilerinden dolayı hem genel müdürümüze, hem genel müdür müşavirimize, hem de tüm TRT çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın girişimleri ile TRT tarafından ‘Adıyaman Tanıtım Filmi’ için ilk adım atıldı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan ve sınırları içerisinde onlarca tarihi ve turistik değeri barındıran Adıyaman’ın tüm dünyaya tanıtılması için yaptığı görüşmelerden sonuç almaya başladı.

Son olarak konu ile ilgili Ankara’da ziyaret ederek Adıyaman’ın tanıtımı için destek istediği TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den olumlu yanıt alan Başkan Kılınç, Belediye ve TRT işbirliğinde hazırlanması planlanan ‘Adıyaman Tanıtım Filmi’ görüşmeleri için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım’ı makamında ağırladı. UNESCO tarafından Dünyanın 7. Harikası olarak kabul edilen ‘Altın Elma’ ödüllü Nemrut Dağı başta olmak üzere onlarca tarihi ve turistik değeri sınırları içerisinde barındıran Adıyaman’ın tüm dünya tarafından tanınması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını söyleyen ve bu amaçla gerek ulusal ve uluslararası basın temsilcilerinden, gerekse dünya çapında söz sahibi olan turizm sektörü temsilcilerinden destek isteyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ilk desteği TRT’den aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiği TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den Adıyaman’ın tanıtımı için Adıyaman Belediyesi olarak yapacakları çalışmalara destek isteyen Başkan Kılınç bu talebi üzerine harekete geçen TRT, Adıyaman için ilk adımı attı. Adıyaman Tanıtım filmi için Adıyaman’a gelen TRT Genel Müdür Müşaviri ve Yapımcı Ahmet Muhsin Yıldırım, Başkanımızla bir görüşme yapıp, kentte incelemelerde bulundu. Adıyaman temasları öncesi Başkanımızı makamında ziyaret eden Genel Müdür Müşaviri Yıldırım, Adıyaman’ın bir medeniyet kenti olduğunu söyledi. Başkanımız ise yapılan ziyaretten ve hazırlanması planlanan tanıtım filminden dolayı TRT Genel Müdür Müşaviri Ahmet Muhsin Yıldırım nezdinde TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e ve tüm TRT çalışanlarına teşekkür ederek, “Kadim bir bölgede yer alan Adıyaman’ımız, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış eşsiz bir kenttir. Sınırları içerisinde Nemrut Dağı başta olmak üzere Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü ve daha birçok önemli tarihi yapıyı barındıran kentimiz, aynı zamanda bir inanç merkezi konumundadır. Özellikle sahabe efendilerimizden olan Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri ilimiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Gerek tarihi yerlerimizin, gerek inanç merkezlerimizin, gerekse kültürümüzün tüm dünya tarafından tanınması için geçtiğimiz haftalarda Ankara’da ziyaret ettiğimiz TRT Genel Müdürümüz İbrahim Eren beyden destek istemiştik. Kendileri de bu talebimize olumlu yaklaşarak hızlı bir şekilde desteklerini sundular. Bu sıcak ilgilerinden dolayı hem genel müdürümüze, hem genel müdür müşavirimize, hem de tüm TRT çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.