TRABZON’DA SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2020 - 13:12, Güncelleme: 23.07.2020 - 13:12
 

TRABZON’DA SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşikdüzü’nün yıllardır içme suyu sorunu yaşayan 3 mahallesine sağlıklı içme suyu ulaştırıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ilçelere sağlıklı içme suyu ve sağlam altyapı götürme hedefiyle başlattığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır özellikle yaz aylarında su yetersizliği yaşayan Beşikdüzü ilçesine bağlı Seyitahmet, Sayvancık ve Denizli mahallelerinde yeni bir içme suyu isale hattı inşaatı başlatıldı.   YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK Şubat ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilen iş kapsamında toplamda 3192 metre isale hattı döşenip, 2 adet tahliye ve 3 adet vantuz yapılacak. Bölgeye, Büyükliman Grup İçme Suyu’nun isale hattından proje debisi 8 litre/saniye olarak branşman ile içme suyu alınıp, Sayvancık, Denizli ve Seyitahmet mahallerinin mevcut su depolarına ulaştırılacak. Projenin bu yılın sonuna kadar tamamlanıp söz konusu 3 mahalleye sağlıklı içme suyu temin edilmesi planlanıyor.   MUHTAR KELEŞ: SORUNUMUZ BÜYÜKTÜ Projenin en başından beri takipçisi olan Beşikdüzü Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, “Mevcut göze ve kaynak sularımız çoğalan hane sayımıza ve yazın yoğunlaşan nüfusumuza yetmediğinden sürekli su kesintileri meydana geliyordu. Bu yüzden vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyorlardı. Mahallemize muhtar seçildikten sonra ilk işimiz su sorunu çözmek oldu. 8 Temmuz 2019 tarihinde dilekçemizi TİSKİ Genel Müdürlüğüne verdik. Ardından Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’ı mahallemize davet edip, muhtarlığımızda toplantılar yaptık. Sorunu yerinde görmesini sağladık.” dedi.   ‘TARİHİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ PROJESİ’ Projenin mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade eden Muhtar Keleş, “Görüşmelerimizin akabinde çok kısa bir sürede projesi hazırlandı, ihalesi yapılarak isale hattı inşaatına başlandı. 3 mahalle açısından önemli bir sorunu bir yıl içerisinde çözdük. Denizli, Sayvancık ve Seyitahmet mahallelerimizin içme suyunu karşılayacak yeni Karadağ suyumuz abartısız Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en önemli projelerindendir. Bu vesileyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu olmak üzere, büyük emek ve gayret gösteren TİSKİ Genel Müdürümüz ve ekibine mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşikdüzü’nün yıllardır içme suyu sorunu yaşayan 3 mahallesine sağlıklı içme suyu ulaştırıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ilçelere sağlıklı içme suyu ve sağlam altyapı götürme hedefiyle başlattığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır özellikle yaz aylarında su yetersizliği yaşayan Beşikdüzü ilçesine bağlı Seyitahmet, Sayvancık ve Denizli mahallelerinde yeni bir içme suyu isale hattı inşaatı başlatıldı.

 

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Şubat ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilen iş kapsamında toplamda 3192 metre isale hattı döşenip, 2 adet tahliye ve 3 adet vantuz yapılacak. Bölgeye, Büyükliman Grup İçme Suyu’nun isale hattından proje debisi 8 litre/saniye olarak branşman ile içme suyu alınıp, Sayvancık, Denizli ve Seyitahmet mahallerinin mevcut su depolarına ulaştırılacak. Projenin bu yılın sonuna kadar tamamlanıp söz konusu 3 mahalleye sağlıklı içme suyu temin edilmesi planlanıyor.

 

MUHTAR KELEŞ: SORUNUMUZ BÜYÜKTÜ

Projenin en başından beri takipçisi olan Beşikdüzü Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, “Mevcut göze ve kaynak sularımız çoğalan hane sayımıza ve yazın yoğunlaşan nüfusumuza yetmediğinden sürekli su kesintileri meydana geliyordu. Bu yüzden vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyorlardı. Mahallemize muhtar seçildikten sonra ilk işimiz su sorunu çözmek oldu. 8 Temmuz 2019 tarihinde dilekçemizi TİSKİ Genel Müdürlüğüne verdik. Ardından Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’ı mahallemize davet edip, muhtarlığımızda toplantılar yaptık. Sorunu yerinde görmesini sağladık.” dedi.

 

‘TARİHİN EN BÜYÜK VE ÖNEMLİ PROJESİ’

Projenin mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade eden Muhtar Keleş, “Görüşmelerimizin akabinde çok kısa bir sürede projesi hazırlandı, ihalesi yapılarak isale hattı inşaatına başlandı. 3 mahalle açısından önemli bir sorunu bir yıl içerisinde çözdük. Denizli, Sayvancık ve Seyitahmet mahallelerimizin içme suyunu karşılayacak yeni Karadağ suyumuz abartısız Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en önemli projelerindendir. Bu vesileyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu olmak üzere, büyük emek ve gayret gösteren TİSKİ Genel Müdürümüz ve ekibine mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.