ŞUNU ANLADIK Kİ "URFALILARA BULAŞILMAZ"

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2020 - 22:43, Güncelleme: 17.08.2020 - 22:43
 

ŞUNU ANLADIK Kİ "URFALILARA BULAŞILMAZ"

​​​​​​​CHP'li Tanal'ın Şanlıurfaspor bahanesiyle Başkan Beyazgül'e yönelik hakaret içeren ifadeleri Urfalılara kızdırdı. Urfalılar paylaşımları ile sosyal medyayı deyim yerindeyse 'yakıp yıktı'.
Başkent Ankara'nın bu akşam ki gündemi Şanlıurfa'dan CHP kanadına yükselen tepkiler oldu. AK Parti kulislerinde Şanlıurfa'dan yükselen tepkinin 'Bir Şehrin Birlik ve Beraberlik Örneği' olarak gösterilirken, CHP kanadın da ise 'Hata yaptık' şeklinde söylemler Vekil Mahmut Tanal'ı hedef gösterdi. Şanlıurfaspor üzerinden polemik başlatan ve polemiğini hakarete kadar götüren Vekil Mahmut Tanal ise gece saatlerinde gelen tepkiler üzerine ifadelerini yumuşatarak "4 dönemlik vekilliğimde hep #Şanlıurfaspor’un, Şanlıurfalıların hakkını savundum. Mağduriyetlerin giderilmesi için çaba harcadım ve çoğunda sonuca ulaştık. Bu yüzden belediye çalışanları ile AKP’den nemalananların saldırısına uğruyorum. Urfalıların takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı. OLAYLAR NASIL BAŞLADI? CHP'li Tanal sabah saatlerinde "Seçim öncesi Urfa halkından, Şanlıurfaspor taraftarlarından oy almak için nutuk atanlar nerede?” diyerek twit attı. Büyükşehir Belediyesi'nin takıma destek için 3 milyon liralık sponsorluk desteğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün maaşından 15 bin liralık şahsi yardımını görmezlikten gelen Tanal'a tepkiler giderek yükseldi. Gün içerisinde binlerce tepki twittinin atıldığı paylaşımlara karşılık veren CHP'li Tanal ifadelerini sertleştirerek hakaret boyutuna ulaşan ifadelerle tartışmayı daha da alevlendirdi.    #TanalUrfadanÖzürDile SINIRLARI AŞTI Şanlıurfalılardan akşam saatlerinde tepkiler yükselince vatandaşlar #TanalUrfadanÖzürDile tagıyla Türkiye gündeminde ilk sıralara kadar yükseldi. Paylaşımlarda Tanal'ın hakarete varan ifadeleri nedeniyle tüm Şanlıurfa halkından özür dilemesi istendi. Sosyal medyada bir ve birlik içerisinde hareket eden Şanlıurfalılardan yükselen bu ses de Başkent Ankara'da gecenin gündemini belirledi. İşte o paylaşımlardan bazıları:  
​​​​​​​CHP'li Tanal'ın Şanlıurfaspor bahanesiyle Başkan Beyazgül'e yönelik hakaret içeren ifadeleri Urfalılara kızdırdı. Urfalılar paylaşımları ile sosyal medyayı deyim yerindeyse 'yakıp yıktı'.

Başkent Ankara'nın bu akşam ki gündemi Şanlıurfa'dan CHP kanadına yükselen tepkiler oldu. AK Parti kulislerinde Şanlıurfa'dan yükselen tepkinin 'Bir Şehrin Birlik ve Beraberlik Örneği' olarak gösterilirken, CHP kanadın da ise 'Hata yaptık' şeklinde söylemler Vekil Mahmut Tanal'ı hedef gösterdi. Şanlıurfaspor üzerinden polemik başlatan ve polemiğini hakarete kadar götüren Vekil Mahmut Tanal ise gece saatlerinde gelen tepkiler üzerine ifadelerini yumuşatarak "4 dönemlik vekilliğimde hep #Şanlıurfaspor’un, Şanlıurfalıların hakkını savundum. Mağduriyetlerin giderilmesi için çaba harcadım ve çoğunda sonuca ulaştık. Bu yüzden belediye çalışanları ile AKP’den nemalananların saldırısına uğruyorum. Urfalıların takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

CHP'li Tanal sabah saatlerinde "Seçim öncesi Urfa halkından, Şanlıurfaspor taraftarlarından oy almak için nutuk atanlar nerede?” diyerek twit attı. Büyükşehir Belediyesi'nin takıma destek için 3 milyon liralık sponsorluk desteğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün maaşından 15 bin liralık şahsi yardımını görmezlikten gelen Tanal'a tepkiler giderek yükseldi. Gün içerisinde binlerce tepki twittinin atıldığı paylaşımlara karşılık veren CHP'li Tanal ifadelerini sertleştirerek hakaret boyutuna ulaşan ifadelerle tartışmayı daha da alevlendirdi.   

#TanalUrfadanÖzürDile SINIRLARI AŞTI

Şanlıurfalılardan akşam saatlerinde tepkiler yükselince vatandaşlar #TanalUrfadanÖzürDile tagıyla Türkiye gündeminde ilk sıralara kadar yükseldi. Paylaşımlarda Tanal'ın hakarete varan ifadeleri nedeniyle tüm Şanlıurfa halkından özür dilemesi istendi. Sosyal medyada bir ve birlik içerisinde hareket eden Şanlıurfalılardan yükselen bu ses de Başkent Ankara'da gecenin gündemini belirledi.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.